Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662424
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2011. szeptember 21.
 
     Hajléktalan-invázió. A szomszédos XV. kerületben úgy döntöttek, hogy rendet raknak az erdeikben. Az egyik legnagyobb probléma a Szentmihályi út melletti kiserdőben volt, ahova az elmúlt években nagy számban költöztek a hajléktalanok. Az ott élő közel 80 embert augusztus végéig kirakták az erdőből. A hajléktalanok tehát új lakóhely után néztek, s mivel a XVI. kerületben a kiserdők eddig meglehetősen üresek voltak, azokat foglalták el. Ez azonban az itt élő hajléktalanoknak nem nagyon tetszik, ami máris problémához vezetett. Szeptember 13-án a Szlovák út melletti kiserdőben egy faházszerű tákolmányban élő hajléktalant három másik hajléktalan férfi megtámadott, bottal alaposan elverték az áldozatukat, a kunyhóját felgyújtották, a férfit pedig elzavarták. A sértett, aki maga is büntetett előéletű volt feljelentette a támadóit a kerületi rendőrkapitányságon. A rendőrök a megadott személyleírás alapján el is fogták a támadókat, akik szintén voltak már büntetve. A három férfi ellen csoportos garázdaság miatt indítottak vizsgálatot. A rendőrök szerint várható még hajléktalan-konfliktus a kerületben.
     Fegyverrel fenyegetőzött. Szeptember 12-én egy, a Pemete tér közelében lakó 26 esztendős fiatalember eddig tisztázatlan okból megállított a téren két fiatalkorú fiút, akikbe először belekötött, majd felpofozta őket. A férfi ezt követően azzal fenyegetődzött, hogy az otthonában tárolt lőfegyverrel mindent szitává lő. Egy polgárőr mindennek szem- és fültanúja volt. Értesítette a rendőröket, akik azonnal a helyszínre mentek. A férfit a saját házában sikerült elfogni. A rendőrök átkutatták a házat, de semmilyen lőfegyvert nem találtak.
   Háznál volt a betörő. Egy folyamatban lévő betörésről kapott bejelentést szeptember 2-án a zuglói rendőrkapitányság ügyelete. A telefonáló elmondta, hogy a Lengyel utcai társasházban látott egy sötét ruhás, vékony testalkatú férfit a felsőbb emeletre felszaladni. A rendőrök rövidesen meglátták a férfit, aki az egyik felsőbb emeleti ablakon próbált kimászni. Felmentek, s számonkérték, mit csinál itt – azt válaszolta, hogy a barátnőjéhez érkezett. Közben jött egy újabb tanú, aki elmondta, hogy a szomszédos társasházban is látta ezt a férfit, csavarhúzóval kinyitott egy tárolót, egy lopott holmival teli táskát pedig a villanyóraszekrénybe rejtett. A betörő eközben folyamatosan pocskondiázta a tanút, ám a rendőrök a szajréval együtt bevitték a rendőrségre, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez