Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658702
   « Vissza

Nemzeti Hitvallás a Mórában

 « Portaszolgálat 
2011. október 19.
 

  dscf1632 

     Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár még tanév elején levélben kérte az iskolaigazgatókat, hogy a negyedik osztályos diákok számára készített Nemzeti Hitvallásunkat, illetve a nyolcadikos diákoknak összeállított Magyarország Alaptörvényét ünnepélyes keretek között osszák ki a gyerekeknek. Az államtitkár erre a legalkalmasabb időpontnak az október 6-t találta, hiszen akkor minden iskolában megemlékeznek az aradi vértanúkról. Volt, amelyik iskola eleget tett ennek a kérésnek, máshol nagy valószínűséggel csak kiosztották a dokumentumokat a diákok között. A rákosszentmihályi Móra Ferenc Általános Iskolában azonban mind a kiosztandó dokumentumokat, mind pedig az államtitkári kérést fontosnak érezték, ezért az eseménynek megadták a módját.
     – A diákönkormányzatunk kérésére október 6-án ünnepi iskolagyűlést tartottunk – mondta dr. Jeszenszkyné Gallai Gabriella, az iskola igazgatónője. – A rendezvény az október 6-i vértanúkra való emlékezéssel kezdődött, majd ünnepélyesen kiosztottuk a két dokumentumot a negyedikeseknek és a nyolcadikosoknak. A gyerekek számára sem a Nemzeti Hitvallás, sem pedig az Alaptörvény nem volt ismeretlen, hisz az azt megelőző tanítási órákon már többször is szó esett róluk. Ez kellőképpen felkeltette az érdeklődésüket, s mivel az átadás ünnepélyes körülmények között történt, néhányan meg is hatódtak.
     Talán nem véletlen, hogy a Móra élen járt ebben a dologban. Az iskola pedagógiai programjában ugyanis a hazaszeretetre nevelés is fontos helyen szerepel. Az intézményben már 1998 óta minden évben megemlékeznek a trianoni döntésről (ez egyébként az idei tanévtől minden iskolában kötelező), a nyári kerékpártáboroknak pedig fontos részét képezi a történelmi helyszínek, emlékhelyek felkeresése. A szentmihályi iskola ezen kívül a rovásírás oktatásának egyik hazai úttörője is, és az sem véletlen, hogy a Kárpát-medencei rovásíró verseny döntőjét is több mint tíz évig ebben az iskolában rendezték. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez