Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28775311
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. október 19.
 
XIV. kerület
 
Letört fák

    A Fráter György köz 3-nál egy útmenti fa háromméteres lehasadt ágát távolították el szeptember 29-én, kora délután.
    Október 5-én reggel épületeket veszélyeztető 8-10 méteres elszáradt ágakat fűrészeltek le a Mexikói út 20-24-nél.
    Október 7-én a Kerékgyártó utca 107. szám előtt egy játszótér kerítésére dőlt nyolcméteres faágat mentesítettek a tűzoltók. A kerítés kb. hat méter hosszan károsodott.

Közlekedési mentések

    Szeptember 30-án délután egy Ikarus 412-es típusú BKV-busz motortere égett a Fogarasi út 192-206. szám előtt. A tüzet a sofőr és a közeli benzinkút dolgozói több porraloltóval eloltották, a raj egy D-sugárral visszahűtötte a motorteret.
     Október 7-én reggel 6 óra után két személyautó ütközött a Nagy Lajos király útja 16-nál. Vezetőiket könnyebb sérülésekkel az Uzsoki utcai traumatológiára vitték.
     Az Ond vezér útja 1-nél egy Renault karambolozott a 211-es vonalszámú trolibusszal október 7-én délután. A személyautó az úttest szélén lévő korlát és a troli közé szorult. A raj a korlátot roncsvágóval távolította el és a forgalmi akadályt megszüntette. Személyi sérülés nem történt.
Október 9-én 15 óra után egy Kia személyautó ütközött egy Peugeot 206-ossal a Hungária körút 31. szám előtt. Mindkét kocsi összetört, de senki nem sérült meg. A raj szabaddá tette az utat a forgalomnak.

Szemét- és gaztüzek

       A Bolgárkertész utca 27-nél álló szelektív hulladékgyűjtő papírtárolója teljesen kiégett október 1-én éjjel. A raj egy D-sugárral oltott.
      Október 5-én reggel összehordott szemét és egy kidőlt farönk égett a Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt. A raj a fát láncfűrésszel kivágta, az oltást egy D-sugárral végezte.
      Október 10-én délután össze­kupacolt, égő falevelet oltottak el a Stefánia út 99-nél.

Lakásfelnyitások

      Rosszul lett egy idős hölgy a Tihanyi utcai, harmadik emeleti lakásában október elsején. A tűzoltók a mentősök kérésére egy XIV/létra segítségével, az ablakon át hatoltak be. A könnyű sérültet az Uzsoki kórház neurológiájára szállították megfigyelésre.
     Egy Nagy Lajos király utcában lakó idős hölgyet napok óta nem láttak a szomszédok. A bejelentésre a raj október 3-án délután hatolt be a lakásba az ablakon át, benn holtan találták az illetőt.
     Nem adott életjelet magáról egy Torontál utcai panelház negyedik emeleti lakója, így a hozzátartozók segítséget kértek. A tűzoltók október 4-én késő este az ajtót betörve jutottak be. A férfit mérgezés gyanújával az Erzsébet kórházba vitte a mentő.
     Október 5-én délelőtt egy Varsó utcai, negyedik emeleti lakásból kizárta szüleit egy kisgyerek. A raj erőszakkal hatolt be az ajtón. Az ijedtségen kívül más baj nem esett.
     Egy negyedik emeleti, Nagy Lajos király úti lakás lakója hosszabb ideje nem mutatkozott. Hívták a tűzoltókat, akik létrával jutottak fel a negyedik emeleti ablakhoz. Miután bekopogtak, egy erősen ittas személy tűnt fel, aki ajtót is nyitott a mentősöknek.

Gázszag

    Gázszagot éreztek a Bánki Donát utca 51. szám környékén október 5-én délután. A raj a Főgáz szakembereivel együtt mérőműszerekkel vizsgálta át az utcát a Nagy Lajos király útja és a Róna utca között, valamint a Xantus utcát is. Sem a tűzoltók, sem a Gázművek műszerei nem mutatták ki a gáz jelenlétét.

Zárlat

     Október 8-án délután egy Ond vezér utcai ház második emeleti folyosóján kigyulladt a villanyóra-szekrény, s ettől a mellette lévő lakás ajtófélfája is. A raj porraloltóval oltott és kiszellőztette a füsttel telítődött lépcsőházat.

Lakástűz

     Október 9-én este egy Pillangó parki, hetedik emeleti lakáshoz riasztották a tűzoltókat. Egy ablakhoz közel égő gyertya lángjába vitte a huzat a függönyt, ami meggyulladt és átterjedt a karnisra, a műanyag ablakkeretre. Személyi sérülés nem történt.

XVI. kerület
 
Háztűz

     Egy Vámosgyörk utcai, négylakásos földszintes ház egyik 30 négyzetméteres lakása és a tetőszerkezet teljes egészében égett szeptember 28-án éjjel. Sérülés nem történt. A tűz okának kiderítésére vizsgálatot indítottak.

Égő motortér

     Szeptember 30-án délután 5-kor közlekedés közben kigyulladt egy Ford Transit kisteherautó motortere a Szlovák út és Csömöri út sarkán. A tüzet egy BKV-busz porraloltójával részben eloltották, a végleges oltást a raj egy D-sugárral végezte.

Felborult kocsi

     A Timur utca 92-nél Mazda, Volvo és Renault személyautók karamboloztak szeptember 30-án 20 órakor. A felborult Mazda sérült vezetőjét – miután a mentők stabilizálták – a tűzoltók emelték ki a járműből.

Magára zárta az ajtót

     Október 6-án este egy Orsika téri, második emeleti lakást a raj az erkélyen át behatolva nyitott ki, mert egy gyerek magára zárta az ajtót.

Avarégetés
 
     Október 10-én 19 órakor hívták a rajt a Kossuth utcába, ahol egy családi ház udvarán felügyelet mellett gazt égettek. A nagy füstöt okozó cselekménynek egy D-sugárral vetettek véget.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez