Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.04. szombat
Ráhel, Csenge
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26426385
   « Vissza

A chipstől a védett madarakig

 « Cikkek és hírek 
2011. október 19.
 

  dscf1908

     Aki október 11-én délelőtt a Havashalom parkba tévedt, az először nem tudta, hogy hol jár. Aznapdélelőtt ugyanis az iskolaidő ellenére nagyszámú gyereksereg lepte el a parkot, akik a zöld területen szétszórt sátrak között cikáztak. A sashalmi gyönyörű környezet volt a helyszíne a hagyományos kerületi környezetvédelmi versenynek, melyre idén is sok iskola nevezett csapatot. A rendezvény néhány éve a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság kezdeményezésére indult, és az elmúlt években minden ősszel megrendezték. A verseny nem felmenő rendszerű, a győztesek tehát nem jutnak tovább a fővárosi fordulóba, ennek ellenére a kerületi intézmények mindig is komolyan vették a bizottság és a hivatal Környezetvédelmi Irodájának felkérését, és alaposan felkészültek a versenyre.
     Így volt ez idén is, amikor három kategóriában több mint húsz csapat vett részt a vetélkedésben. A diákoknak a szervezők egy akadálypályát szerveztek, amelyen forgószínpadszerűen kellett a csapatoknak teljesíteniük a feladatokat. Minden csapatnak volt egy menetlevele, és azzal érkezett az adott állomáshoz. Itt előbb meghallgatott egy kb. 15 perces előadást a témával kapcsolatban, majd a maradék tíz percben megpróbálta kitölteni a tízkérdéses tesztet. A csapatok közti sorrendet ezeknek a teszteknek az összesítését követően állapították meg. A diákok természetesen előzetesen is készülhettek a feladatokra, hisz a verseny felhívásából kiderült, hogy melyik szervezet milyen témával várja majd őket a versenyen. Az állomásokat olyan ismert szervezetek alkották, mint a Greenpeace, a WWF, a Magyar Madártani Egyesület, a Levegő Munkacsoport, a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat és a kerületi rendőrkapitányság, a Hulladék Munkaszövetség és a Magyar Természetvédők Szövetsége.
     Az egész délelőttös program során a diákok rengeteg új információt kaptak a chipstől kezdve egészen a védett madarakig. Az önkormányzat Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottsága idén is értékes jutalmakat ajánlott fel a résztvevőknek és a helyezetteknek. A csapatok mindegyike oklevelet, a gyerekek pedig ajándékcsomagot kaptak. Alsós és felsős kategóriában az első három, a középiskolásoknál pedig a létszám miatt csak az első helyezett csapat iskolája ötvenezer, harmincezer és tizenötezer forintos pénzjutalomban részesült. (Teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez