Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.27. péntek
Angelika, Angyalka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26366754
   « Vissza

Számítástechnikáról magyarul…

 « Cikkek és hírek 
2011. október 19.
 

    Az előző cikkünkben összefoglaltam, hogyan kell tárolni az adatainkat a számítógépen, melyik rekeszbe érdemes menteni, hogy lehet háttértároló tükrözéssel biztonságosabbá tenni a gépünket. A cikk teljes terjedelemben megtalálható a www.flashcom.hu weboldalon is! Igen ám, de tudják-e, hogy milliós nagyságrendű vírus garázdálkodik a neten, illetve egy villámcsapás is azonnal szétrombolhatja jól megtervezett rendszerünket? Ezért fontos az ADATMENTÉS! Nézzük meg milyen módon tehetjük meg, melyik módszer mennyire biztonságos és időtálló!
     Egyik legkézenfekvőbb megoldás a DVD-re mentés. Egy dologra ügyeljünk, ne használjunk spórolásból többször írható lemezt! Gyakorlatból mondom, előbb-utóbb összezavarodunk a régi és az új anyagok között. Havonta érdemes kiírni mindent egy egyszer használatos DVD lemezre. (Kapcsolódó akciónak, hogy adataikat szaküzletünkben 1.000 Ft-ért 1 DVD lemez terjedelemben archiváljuk és ezalatt díjmentesen tanácsadást végzünk az adatbiztonság titkairól-rejtelmeiről!) Ha baj van, higgyék el nagyon tudunk örülni egy két hónappal azelőtti mentésnek ahhoz képest, hogy mindent elveszítünk! DVD író ma már szinte minden PC-ben alapfelszereltség, író programokat pedig ingyenesen beszerezhetünk a netről. Fontos, hogy amíg rutintalanok vagyunk, ajánlatos egy másik gépben ellenőrizni, hogy mindent lementettünk-e! A kiírt anyagok általában kb. 5 évig hibamentesen visszaolvashatók maradnak.
      Ha ennél egyszerűbb módszerre vágyunk, akkor jöhetnek szóba a külső adattároló eszközök. Ilyen a pendrive és a hordozható merevlemez. (Folytatódik a havi pendrive akciónk is!) Az előbbi kulcstartó méretű, kisebb kapacitású és olcsóbb. Az utóbbira viszont akár több száz óra HD minőségű video vagy akár 100.000 fénykép ráfér. Hordozhatóságukat kihasználva az a javaslatom, hogy a rajta lévő adatainkat rendszeresen másoljuk be az irodai számítógépünkbe! Fontos, hogy – bár kompakt eszközök – mindkettő meghibásodhat! Az olcsóbb, gyengébb minőségűek sajnos egész gyakran! A pendrive-ban van egy kis kristály-oszcillátor, ami az egésznek a „szíve”, ha meghibásodik irány a „baleseti” és egy másik még működő eszközből kell átültetni, hogy újra funkcionáljon! Ezek az eszközök gondos használat mellett 2-6 évig működhetnek.
      Ha még ennél is egyszerűbben szeretné megoldani adata védelmét akkor fáradjon be hozzánk, ahol speciális saját gyártású, professzionális szerver rendszereinkre lementjük a legfontosabb adataikat. Ennek 6.000 Ft-os éves díja elhanyagolható az adatok elvesztéséből keletkező eszmei vagy valós kárértékhez viszonyítva! (x)
      A vírusfertőzés és villámcsapás okozta károk megelőzésével a következő számban foglalkozunk!

 flashcom_logo_uj_nagy

Flash-Com Kft. a stabil és korrekt számítástechnikai szaküzlet és szerviz Budapesten!

• Cím: 1165. Budapest, Emma u. 2. (A Mátyásföld – Repülőtér HÉV megállónál)

• Web: www.flashcom.hu  Tel: 407-15-00

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez