Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659017
   « Vissza

Feltétlenül kérje tanácsainkat…

 « Portaszolgálat 
2011. október 31.
 

SZAKSZERŰEN SPÓROLJUNK!


     Az elmúlt évekhez hasonlóan felkerestük a kerületünkben az EMG Irodaházban több mint egy évtizede működő FA-ÁG Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetőjét, Farkasné Ágit, hogy olvasóinknak segítsen eligazodni  a kötelező biztosítás útvesztőiben.

agi
 
Farkasné Ági, az EMG irodaházban működő FA-ÁG Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője.
A biztosítási tevékenység egy szakma, mely sok tapasztalatot és hozzáértést igényel. 

     – Kedves Ági, ismét itt a biztosító váltás ideje, de ha jól tudom, ez már nem érint minden autóst.
    – Valóban, hiszen akik 2010. január 1-je után vették jelenlegi gépjárművüket, az arra kötött  kötelező biztosítás napjától számítják az évfordulót és a felmondás szabályai szerint, azaz az évforduló előtti 30. napot megelőzően  mondhatják fel a biztosításukat. Erről a biztosító időben értesítést küld, amit érdemes elolvasni. Ezért kérjük kedves Ügyfeleinket, hogy mielőtt felkeresnek minket, ellenőrizzék, hogy mikor vásárolták autójukat!
     – Kalkulálhatnak-e pontos díjat az ügyfelek a rendelkezésükre álló információk alapján?
    – Szakember nélkül szinte lehetetlen pontos díjat kiszámolni az újságban megjelent táblázatok alapján, ezért sokan próbálkoznak az interneten található összehasonlító programokkal. Tapasztalatunk, hogy az ügyfél által kiszámított díjak általában tévesek. Ez többek között azért veszélyes, mert a megkötött szerződésekről kiderül, hogy magasabb összegen jön létre, mint amivel az ügyfél kalkulált. Fontos tudni azt, hogy a megkötött szerződésen egy évig változtatni nem lehet.
     – Igaz a hír, hogy az egyik legnagyobb biztosító díjai meg sem jelennek az egyik internetes díjszámító kalkulátorában?
      – Igen, a hír igaz, tehát aki azon az oldalon kalkulál, nem látja az összes biztosító ajánlatát.
    – Térjünk rá az ügyfeleket talán legjobban foglalkoztató baleseti adóra. Hogyan befolyásolja 2012-ben a biztosítások díját?
     – A jelen pillanatban erre sajnos nem tudok válaszolni. Mivel a 2012. évi kötelező biztosítás díjainak kihirdetéséig nem született meg a törvény, így nem tudom, hogy miként fogja érinteni a díjakat. A mostani helyzet szerint utólag fogják érvényesíteni az adót, de nem tudni, milyen szabály szerint. Több lehetőség merül fel: a biztosítók eldönthetik, hogy differenciálnak az ügyfelek közt aszerint, hogy okozott-e kárt vagy nem, illetve minden díj egyenlő mértékben emelkedik. Ezért még az is előfordulhat, hogy utólag derül ki, hogy a választott új biztosítás végül magasabb lesz, mintha maradt volna a réginél. Érdekes helyzet.
     – Évről évre felmerül a kérdés: váltsunk biztosítót vagy maradjunk a meglévőnél?
    – Ez egy nagyon fontos kérdés. A váltás rendkívül sok adminisztrációval és papírmunkával jár. Aki már váltott biztosítót tudja, hogy nem mindig megy simán a váltás, mert a biztosítók az év végi rohammunka vagy a hiányosan leadott dokumentumok, téves bonusz adatok miatt nem tudják időben feldolgozni az új ajánlatokat, ezáltal a díjak folyószámláról történő  lehívása és a csekk küldés is késik, ha egyáltalán megtörténik.  A kötvények vagy igazolások postázása elérheti a 60 napot is. A szerződés véglegesítése sok esetben többletköltséget okoz, a bosszúságról nem is beszélve. Ezért úgy gondolom, hogy érdemes átgondolni, hogy kis különbségért érdemes-e leváltani a jelenlegi biztosítót, ami már rendesen működik. Persze lehetnek jelentős díjeltérések főleg azoknál, akik az utóbbi években nem váltottak biztosítót.
     – Milyen előnyökkel jár az ügyfélnek, ha Önökhöz fordul a biztosítás megkötésével?
     – Korábban már említettem, hogy a biztosítási tevékenység egy szakma, mely sok tapasztalatot és hozzáértést igényel. Az összes biztosítót képviseljük, így megtaláljuk a legkedvezőbb ajánlatot, egyben segítünk a kiválasztásban is. Felvállaljuk az előző biztosítás felmondásával járó ügyintézést és a szerződéssel kapcsolatban felmerülő problémák kezelését a szerződés érvényessége alatt. Egy helyen, akár várakozás nélkül mindent elintézhető. Természetesen a felmondással járó ügyintézést csak azoknak az ügyfeleinknek vállaljuk, akik új szerződésüket nálunk kötik meg. Rugalmas, hosszított nyitva tartással várjuk régi és új ügyfeleinket szombaton is. Ezúton szeretném hangsúlyozni, hogy semmilyen plusz költséget nem számítunk fel.
     – Elérhetőek az interneten?
     – Igen, honlapunk címe: www.faag.hu Itt kötelező biztosítási kalkulátor is ügyfeleink rendelkezésére áll, valamint tájékozódhatnak elérhetőségeinkről és irodánk megközelítéséről.
     – Van-e valamilyen kérésük az Önökhöz látogató ügyfelekhez?
     – Felsorolom, hogy mik azok a dokumentumok, amik feltétlenül szükségesek a biztosítás megkötéséhez, illetve a kalkulációhoz: meglévő biztosítási kötvény vagy olyan értesítés, amelyen szerepel a kötvényszám és a bonusz fokozat. Az üzembentartó lakcímkártyája, a gépkocsi forgalmi engedélye, gyermekkedvezmény igénybevétele esetén anyakönyvi kivonat, nyugdíjas esetén nyugdíjas igazolvány. Folyószámlaszám, ha a díjat levonással kívánják fizetni. Amennyiben az üzembentartó helyett más intézi a felmondást és az új szerződés megkötését, szükség van meghatalmazásra. Ha felkészülten érkeznek irodánkba, elkerülhetőek a későbbi problémák és lerövidül a várakozási idő.
     – Milyen további lehetőségeket biztosít az ügyfél számára az Önökkel való személyes találkozás?
   – Ez az időszak lehetőséget teremt arra is, hogy szó essen egyéb biztosításokról is. Érdemes időnként felülvizsgálni a meglévő CASCO, lakás és egyéb biztosításokat, illetve felmerülő új biztosítási igényekről és lehetőségekről szót váltani. Ezért kérem, hogy bátran keressék cégünket, illetve kollégáinkat biztosítási igényeikkel!

 img_0248

Címünk a régi: EMG Irodaház, 1163 Budapest, Cziráki út 26-32. fszt.31. tel: 403-8656, 401-0256, 06-30-971-3870, e-mail: fa-ag@extramail.hu – A felmondások határideje a 2010 előtt megkötött szerződéseknél 2011. november 30. Sok szeretettel várjuk régi és leendő ügyfeleinket irodánkban!
     – Köszönöm a tájékoztatást!  Viszontlátásra, legközelebb már ügyfélként! (x)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez