Hozzávalók: 40 dkg darált pulykamell, 4 nagy fej hagyma, 10 dkg rizs, 1 tojás, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, fél citrom leve, só, olaj, babérlevél, bors A darált pulykamellet kis olajon kifehérítjük, majd megpároljuk. Összekeverjük 10 dkg főtt rizzsel és egy tojással, sózzuk, borsozzuk. Négy nagy fej hagymát lehéjazunk és 1 liter vízben (benne: 2 babérlevél, 10 db szemesbors, fél citrom leve) félpuhára főzünk. Kiemeljük őket, lecsepegtetjük, levét majd felhasználjuk a mártáshoz. A hagymák tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk és púpozva megtöltjük a töltelékkel. Jénai tálba tesszük, kb. 2 dl vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. 5 dkg vajból, 2 evőkanál lisztből rántást készítünk, a főzőlevet ezzel besűrítjük, beletesszük a hagyma felaprózott belsejét és egy deci tejfölt, ízlés szerint sózzuk. A mártással leöntjük a hagymákat, és spagettivel tálaljuk. J
Jó étvágyat kívánunk! |