Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.12.01. szerda
Elza
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22632858
   « Vissza

Csoda a Kistarcsai Gimnáziumban!

 « Portaszolgálat 
2012. február 9.
 

 

Aki itt végez, Londonba mehet egyetemre

 

image0011

    Az utóbbi időben egyre többen a Kistarcsai Angol-Magyar Szakközépiskoláról és Gimnáziumról beszélnek a térségben. Tudtuk, hogy van gimnázium Kistarcsán, de különösen nagyobb dolgokról nem hallottunk, élték a mindennapos életüket, mint más iskola. Az érdeklődés középpontjába az elmúlt évben kerültek, amikor az önkormányzat megszüntette az iskolát, és a szülők tiltakoztak ez ellen. Ekkor a legjobbkor jött a megmentő: az Angol Főiskola Budapestről. Az új élet igen zajos lett. A diákok, a szüleik arról kezdtek beszélni Gödöllőtől Budapestig, hogy csoda történt: a gyerekek szeretnek iskolába járni, nem büntetéssel nevelnek, arra kíváncsiak, mit tudnak a gyerekek, nem arra, hogy mit nem, itt valóban a diákokért van az iskola. Ez már önmagában elegendő lenne, de sokkal több történt.
     A dupla órák bevezetésével naponta 2 tantárgyra kell készülni, de ezeken az órákon már meg is tanulják az új anyagot a tanulók. A többi óra rajz, testnevelés, amire nem kell különösebben készülni, így igazi diákélet alakulhatott ki, nagyon sok programmal. Új módszer, hogy a feladatokat nem az egész osztályra szabják, hanem külön-külön a gyerekek képességeire. Elindult az egyes nélküli osztályzás, aki egyesre felel, az még kap két lehetőséget, hogy jobban produkáljon az adott témából. Nem büntetéssel nevelnek, de mégis elit iskola lettek, mert nem a mennyiség, hanem a minőségi tudás a fontos. A jó képességűeknek tehetséggondozást folyik. Sok apró pedagógiai módszer van, amitől a gyerekek szeretnek ebbe az iskolába járni.
     Az iskola népszerűségét mi sem jellemzi jobban, hogy a következő tanévben induló nyolcosztályos általános iskolába már egy évvel előre beiratkoznak, továbbá már közel harminc két és három éves gyerek beiratkozott, hogy biztos legyen évek múlva a helyük, de van egy éves diákjuk is már. Ez olyan, mint Amerikában, hogy születéskor beíratják a gyereket, hogy jól menő iskolába járhasson az óvodától az egyetemig. Igen, ebbe az iskolába 6-24 éves korig járhatnak a gyerekek nemzetközileg elismert iskolarendszerbe a Galfschoolba. Az egymásra épült iskolában a gyermek fejlődése töretlen, haladása folyamatos felvételi nélkül, az általánosból a középiskolába és onnan a főiskolára. Továbbra is várják a jelentkezőket általános iskolába angol tagozatra, gimnáziumba, szakközépiskolába egészségügyi szakra, banki és idegenforgalmi szakra, 13. évfolyamra OKJ képzésre és az Angol főiskolára – majd aki itt végez, utolsó két évre ösztöndíjjal Londonba mehet egyetemre.
    Ma Magyarországon ilyen fantasztikus lehetőséget csak a Galfschool Angol-Magyar Iskolaközpont kínál Kistarcsán. Érdemes megnézni a weboldalukat: www.ceasiskola.net, mert várnak mindenkit, aki sikeres és boldog diák akar lenni.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. november 10.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez