Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.05.22. vasárnap
Júlia, Rita
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 24093794
   « Vissza

Kedves Adományozó!

 « Cikkek és hírek 
2012. február 9.
 

       A Foltin Márta Jövőjéért Közhasznú Alapítvány alapítója, a néhai Foltin Ödön személyének köszönhető, hogy az Alapítvány támogatja az arra rászoruló fogyatékos és mozgássérült beteg gyermekeket és családjukat. A beérkező kérelmeket a kuratórium, orvosi szakvélemények, környezettanulmány és szociális rászorultság figyelembevételével bírálja el. 2006. év elején kezdte meg tevékenységét az Alapítvány, az azóta eltelt időszakban nagyon sok gyermeknek és családjának nyújtott segítő kezet, gyógyászati segédeszköz megvásárlásával és egyéb a Társadalom Biztosítás által nem támogatott, de indokolt tevékenységgel.

image001

    Pauliscsák Milán 13 éves fiú a Pest megyei Szokolyán lakik. Hároméves korában baleset érte, aminek következtében halmozottan sérült lett a központi idegrendszere, elveszítette minden önállóságát (beszéd, járás, inkontinencia-zavar, stb.) Édesanyja ápolja a nap 24 órájában. Ő viszi iskolába, kocsival fejlesztésekre és speciális gyógytornára, melyek a gyermek számára fontosak, de nagyon megterhelik a családot. A mama így nem tud dolgozni. Az ültetéshez, utazáshoz, kommunikációhoz, stb. sok-sok speciális eszközre van szükség, amelyek egyediek, és nagyon sokba kerülnek. Ráadásul ahogy Milán nő, ezeket ki is növi. A fiúnak igen nagy az életereje, túlélt több súlyos betegséget, úgy érzi, Isten mindig fogja a kezét, és segít neki a bajban. Nagyon bízik abban, hogy életkörülményei javulni fognak az Önök segítségével.

image004

     Császár Adél 7 éves, Fóton lakik, a családdal 2009 óta van kapcsolatban az alapítvány. Adélnál egy igen ritka anyagcsere betegséget (NCL2) diagnosztizáltak 2008-ban, szellemi – fizikai leépülés, epilepszia a vezető tünetei. 2011 nyarán új génsebészeti kísérletsorozat indult az USA-ban, mely reményt ad ezeknek a gyerekeknek a gyógyuláshoz. Adél jelenleg önállóan nem képes mozogni, enni, inni nem tud, nem képes kommunikálni. Másfél éve teljesen  elvesztette látását a betegség következtében. Ellátása teljes egészében a családra hárul, melyhez egyedi segédeszközökre, vitaminokra, táplálék kiegészítőkre, gyógytornára van szükség, melyeket a TB csak részben vagy nem támogat.

     Amennyiben úgy határozott, hogy a befizetett ADÓ-ja 1%-át Alapítványunk által támogatott gyermekek részére adományozza úgy az esetben kérjük, hogy a rendelkezési nyilatkozatot a következő adatokkal töltse ki: Adószámunk: 18189319-1-42
     E-mail cím  foltin@fmjoval.hu  Kérjük olvassa el honlapunkat: http://www.fmjoval.hu  Adományát köszönjük!

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. május 11.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez