Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663759
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2012. február 9.
 
A boltvezető nem hagyta magát. Január 27-én dél körül két férfi ment be a János utca – Rákosi út sarkán található élelmiszerüzletbe. A két férfi több polcnál és hűtőnél is megállt, és az egyik alkalmazott jól látta, amint ezeken a helyeken különböző élelmiszereket rejtettek a ruhájukba. A lopást egyébként az üzlet biztonsági kamerája is rögzítette, amire a bolt vezetője is felfigyelt. A két férfi hamar észrevette, hogy az üzlet dolgozói figyelemmel kísérik a ténykedésüket, mire az egyikük meglehetősen agresszívan reagált. Emiatt senki sem merte őket visszatartani, így a két tolvaj a lopott holmival szabadon távozott az üzletből. A bolt vezetője azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, hanem követni kezdte a két férfit, és megfigyelte, hogy melyik Rákosi úti ház kapuján mentek be. Erről aztán értesítette a kerületi rendőrkapitányságot, ahonnan egy járőrt küldtek a helyszínre. A két egyenruhás rendőr be is ment a boltvezető által mutatott házba, ahol a két férfit megtalálták, ám a lopott élelmiszer már nem volt náluk. A rendőrök jelezték az esetet az ügyeletnek, ahonnan pár perccel később egy házkutatási engedéllyel rendelkező nyomozót irányítottak a helyszínre. A lakás tüzetesebb átvizsgálása során az összes lopott holmi – körülbelül 30.000 Ft értékben – megkerült. A 25 és 32 éves tettes addig tagadta a bűncselekményt, ám a bizonyíték hatására elismerték a tettüket. A két férfi hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már korábban is volt büntetve.

Állampolgárok fogták el a rablót. 2012. január 17-én a délelőtti órákban a Veres Péter úton lévő ékszerüzletbe egy férfi ment be, aki feltehetően fegyverrel az értékek átadására szólította fel az ott tartózkodókat. Az üzlet tulajdonosa ennek nem tett eleget, dulakodni kezdett az ismeretlennel, aki a helyszínről értékszerzés nélkül próbált elmenekülni. A sértett azonban utána ment, és további két állampolgár közreműködésével a Pósa Lajos utcában utolérték, elfogták, és a kerületi járőrök kiérkezéséig visszatartották az elkövetőt. A 36 esztendős férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányságán állították elő, ám az ügyben a további eljárást rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya folytatja le. Információnk szerint a bíróság január 19-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Az üzlet tulajdonosát és az elfogásban segítő állampolgárokat pedig elismerés illeti bátor fellépésükért.

Életet mentettek.
Január 18-án 18.30-kor riadtan értesítették a kerületi kapitányságot, hogy a Rezgőfű utca egyik házának negyedik emeleti lakásában egy idős hölgy nem ad életjelet, s mivel az ajtót belülről kulcsra zárta, a rokonai nem is tudnak bemenni, hogy segítsenek rajta. Az ügyelet két rendőrt és az önkormányzat Készenléti Szolgálatának munkatársát, Vígh Andrást is a helyszínre vezényelte. A Rezgőfű utcai lakás előtt az idős hölgy testvére várta őket, aki elmondta, hogy aznap 13 órakor még telefonon beszélt a testvérével, ám a lakásba már nem tudott bejutni. A rendőrök bekéredzkedtek a szomszédhoz, akinek az erkélyéről Vígh András átmászott az idős hölgy erkélyére. A légi mutatványt a két rendőr kötél segítségével biztosította. Az önkormányzat Készenléti Szolgálatának munkatársa rongálás nélkül befeszítette az erkélyajtót, és bement a lakásba, ahol az egyik helyiségben meg is találta a magatehetetlenül a földön heverő idős hölgyet. Szerencsére, az időközben a lakásba beengedett járőrpáros egyik tagja mellékállásban mentősként dolgozik, így az elsősegélynyújtásban is nagy jártasságra tett szert. A rendőr a kollégái kiérkezéséig szakszerű ellátásban részesítette a kiszáradófélben levő, pulzussal már alig rendelkező hölgyet, akit aztán a mentők kórházba szállítottak. Az orvosok állítása szerint a rendőrök és Vígh András gyors beavatkozása az idős hölgy életét mentette meg.

Sokba kerültek a csokik. November 7-én a János utca – Rákosi út sarkán található élelmiszerüzletben egy férfit bolti lopáson értek. A 29 esztendős férfi 5000 Ft alatti értékben akart tisztítószereket lopni. Mivel a lopással veszélyeztetett érték alacsony volt, a gyanúsítottal szemben szabálysértési eljárás indult, ám a rendőrök megnézték, hogy korábban nem volt-e már hasonló ügye, mert akkor bűncselekményként kezelhették volna a novemberi 7-i lopást is. Mint kiderült, a férfi korábban már a X. és a XI. kerületben is követett el hasonló bűncselekményeket, ezért a szigorúbb eljárást kezdeményezték vele szemben. A szabadlábon levő férfit azonban nem tudták gyanúsítottként kihallgatni, mert sosem tartózkodott a XV. kerületi címén. Már körözést akartak ellene kiadni, amikor január 23-án ismét bolti lopást jeleztek a kerületi kapitányság ügyeletén. Ezúttal a János utca és a Rákospalotai határút sarkán levő élelmiszerboltban akart egy férfi több mint 50 tábla csokit ellopni. A rendőrök a gyanúsítottban felismerték a keresett férfit, aki ellen nem csak büntetőeljárást kezdeményeztek, hanem a lopás ismétlésének veszélye miatt kezdeményezték az előzetes letartóztatását is, amit a bíróság is támogatott.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez