Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.11.29. hétfő
Taksony, Brenda
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22613001
   « Vissza

Döntésekről – röviden

 « Portaszolgálat 
2012. február 23.
 

Nőtt a létszám. Az Érsekújvár utcában működik ÉNO néven az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona, ahol a középsúlyos és annál fentebbi besorolású értelmi fogyatékosok reggeltől délutánig foglalkoztatva vannak különféle nekik szabott feladatokkal (például szövéssel). Az intézmény eredetileg 27 főre lett tervezve, de tekintettel arra, hogy az ÉNO-ba járók életük végéig ide tartoznak, a létszám sajnos folyamatosan növekszik. A képviselőtestület a legutóbbi ülésén döntött arról, hogy az előírások szerint maximálisan megengedett 32 főre növeli az ÉNO gondozotti létszámát.

Bölcsőde-keresztelő. A XVI. kerületi bölcsődéket összefogó szervezetet a több mint egy évtizede történt alapításkor kicsit suta módon sikerült Egyesített Bölcsődének elnevezni. Ezen módosított legutóbbi ülésén a képviselőtestület, az intézményt XVI. kerületi Kertvárosi Egyesített Bölcsődének  elnevezve. Ha már úgyis a bölcsődei elnevezések voltak napirenden, a Cziráki utcában működő, és a koordinációs feladatai miatt eddig KKSZ Bölcsődének hívott intézményt átkeresztelték a szépen alliteráló Bóbita Bölcsőde névre.

Tüzelősegély. Az állami irányítás végre ráébredt arra, hogy egy csomó embernek télen nagy segítség lehet pár mázsa tűzifa. A lakásfenntartási támogatást idéntől már természetben is lehet folyósítani, s erre az önkormányzat pályázati úton mintegy 600 ezer forintot kapott. A támogatás kiosztásának viszont szigorú adminisztratív előírásai vannak, nem csak úgy odatalicskázzák a fát a rászorulóknak, ezért a legutóbbi testületi ülésen a tüzelősegély fogalmával kiegészítették a vonatkozó rendeletet – tehát nem csupán a begyújtással, hanem az azt megalapozó papírmunkával is minden rendben lesz a továbbiakban.


Korlátozott adósságkezelés. A közüzemi díjakkal hátralékba került lakosok számára nyújt megnyugtató megoldást a adósságkezelési szolgáltatás, amely állami támogatás igénybevételével segít rendezni a felhalmozott közüzemi hátralékokat. Az elmúlt évben hatvanhat XVI. kerületi család kapott ilyen segítséget. Jogaik ismeretében viszont a szolgáltatással többen visszaéltek: amint megkapták a segítséget, újra elkezdték felhalmozni a tartozásokat. A legutóbbi testületi ülésen ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy az adósságkezelési szolgáltatást kétévente csak egyetlen alkalommal lehet igénybe venni. Az is gondot jelentett a gyakorlatban, hogy az adósok a jövedelmükhöz képest túlzottan magas önrészt vállaltak. A jövőben csak annyit lehet adósságszolgálatra fordítani, hogy a családban személyenként megélhetésre legalább a nyugdíjminimum összege (26.875 Ft) megmaradjon.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. november 10.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez