Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663949
   « Vissza

Télbúcsúztató böllérkáposzta

 « Receptek 
2012. március 8.
 


Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, fél kg lapocka, 30 dkg velő, 1-1 szál véres és májas hurka, fél kg rizs, fél liter tejföl, cukor, bors, só, zsír, 1 szál füstölt kolbász
A káposztát egy teáskanálnyi pirított cukron puhára pároljuk. A lapockát szeletekre vágva kissé megsózzuk, mindkét oldalát átsütjük és apró kockákra vágjuk. A velőt leforrázzuk, megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A rizst majdnem puhára pároljuk, a káposztát négy részre adagoljuk.
Kizsírozott tűzálló tálba elterítünk egy adag káposztát, rá egy réteg felkarikázott kolbászt, egy réteg felkarikázott hurkát vegyesen, egy réteg húst. Megtejfölözzük, erre káposzta jön, arra a velő, megint hurka, kolbász, káposzta, tejföl. Meglocsoljuk a hús levével, rátesszük a maradék húst, kolbászt, hurkát, rizst. Ráterítjük a maradék káposztát, meglocsoljuk zsírral és tejföllel. Kb. fél óra alatt forró sütőben pirosra sütjük a tetejét.
Jó étvágyat kívánunk!
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez