Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655363
   « Vissza

Hét évet ült ártatlanul

 « Cikkek és hírek 
2012. március 22.
 

 

  szantai1

     Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla a gyilkosság vádja alól Szántai Attilát, a képen látható Sas Hotel tulajdonosát. Szántai közel hét évet töltött fegyházban, miután a hotel előtti utcán önvédelmi fegyverével tüzet nyitott támadóira. Mint arról a Helyi Hírek 2001. januárjában beszámolt, Szántait egy közeli szórakozóhelyre (a Veres Péter úti egykori Fekete Macskába) csalták, ott leütötték, levetkőztették, s közölték, hogy havi több százezer forint védelmi pénzt kell fizetnie. Alsóneműben menekült haza, de támadói követték, mire otthon elővette pisztolyát, és az egész tárat rálőtte a zsarolókra. Az akkori álláspont szerint cselekménye nem számított önvédelemnek, egyik támadó meg is halt, az ő édesapja egy rendőr volt, s ez is nyomott a latban. Szántait 2003-ban, első fokon 13 évre ítélték, amit a másodfok is jóváhagyott.
     Időközben a panzióst zsaroló fekete sereg is a hatóság látókörébe került, s bebizonyosodott, hogy védelmi pénzek szedése érdekében súlyos bűncselekményeket követtek el. Ennek vált áldozatává Szántai is, csak mások nem lőtték le a zsarolóikat. Furcsa egybeesés, hogy a fekete sereg bebörtönzött tagjait összezárták a fegyházban a panzióssal, akit válogatott eszközökkel kínoztak társuk haláláért. Ez már a perújítási eljárásban derült ki, ugyanis Szántai, amikor börtönbe kellett vonulnia, új ügyvédet fogadott, és perújítást kezdeményezett. Ebben Jován László ügyvéd járt sikerrel, amiben része lehetett annak is, hogy a megsebesített támadót a bíróság súlyos bűncselekményekben marasztalta el. Időközben más ügyben elítélték azt a volt rendőrt is, aki a panzióst a fekete sereg védelmébe ajánlotta.
      A perújításban első fokon eljáró Fővárosi Bíróság szinte az egész bizonyítási eljárást lefolytatta, s teljesen más megítélés alá kerültek az olyan részletek, hogy a fekete sereg tagjai csak azért mentek a panzió elé, hogy Szántainak visszavigyék a ruháit, amit részegen ledobált magáról. A Fővárosi Bíróság első fokon felmentette a férfit, majd a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla is (a március 6-i és 20-i tárgyalás követően) önvédelemnek minősítette a történteket.    (A fekete sereg ügyében egyébként március 13-án született jogerős ítélet.)
Hazánkban teljesen példátlan, hogy valaki hét évet töltsön fegyházban ártatlanul, Szántai milliárdos kártérítési pert helyezett kilátásba az igaztalanul elszenvedett börtönévekért. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez