Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.10.25. hétfő
Blanka, Bianka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22402064
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2012. április 4.
 

Nem jutott messzire a lopott benzinnel. Március 25-én, a hajnali órákban egy 28 esztendős férfi egy autóról rendszámot lopott a XVII. kerületben, amit felszerelt a saját VW Golf típusú személyautójára, majd átruccant vele a XVI. kerületbe, ahol a Bökényföldi úti Lukoil benzinkútnál üzemanyagot vételezett, majd fizetés nélkül távozott a helyszínről. A benzinkút biztonsági kamerája rögzítette az esetet, így az alkalmazottak nem csak az autó típusát, hanem a rendszámát is megadták a rendőröknek. A gyors reagálás eredményeképpen hamar elfogták az elkövetőt, akiről kiderült, hogy nem csak az autója azonosítóját hamisította meg, hanem ráadásképpen még a kocsit is ittasan vezette. Ezt csak tetézte, hogy egy korábbi szabálysértése miatt el volt tiltva a vezetéstől.  A férfit őrizetbe vették a rendőrök.
Betörtek volna, de hamarabb lebuktak. Március 13-án délelőtt három férfi próbált meg betörni a Jurisich Miklós utca egyik lakásába. Már az ajtót feszegették, amikor a házban tartózkodó hölgy meghallotta őket. Mikor a sértett látta, hogy valaki kívülről mozgatja a kilincset, azonnal telefonált a barátjának, aki viszont értesítette a rendőrséget. A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, ahol villámgyorsan körbevették házat, majd elkezdték átfésülni az épületet. A három elkövető nem tudott hová elbújni, így inkább megadta magát. A letartóztatásukat követően kiderült, hogy a háromból két személy komoly bűnügyi lajstrommal rendelkezik. A rendőrök az elkövetők autójában és a lakásukban is számos betöréshez használatos eszközt találtak. Mivel felmerült a gyanúja, hogy most sem csak ezt az egy bűncselekményt követték el, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat.
A sértett lerendezte a rablókat. Rendesen pórul járt az a két férfi, akik március 20-án koraeste egy teherautó sofőrjét próbálták meg kirabolni a Thököly úton. A fiatalember éppen megfordult az autójával, majd kiszállt a járműből, amikor két férfi lépett oda hozzá, és váratlanul egy kést tartva a nyakához pénzt követeltek tőle. A sértettet azzal fenyegették meg, hogy amennyiben megtagadja a követelésüket, akkor „átszúrják a torkát”. A fiatalember azonban nem ijedt meg, hanem két ökölcsapással mindkét támadóját leütötte. Az eset olyan gyorsan játszódott le, hogy a sofőrnek a közeli CBA előtt várakozó öccse közbe sem tudott avatkozni. Szerencsére a rendőrséget sikerült értesítenie, így a járőrök hamar a helyszínen voltak, és elfogták a két kiütött rablót.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. október 13.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez