Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664430
   « Vissza

Egészségvédelem a Sószigeti Megállóban

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2012. április 5.
 

 

Ambrus Zsuzsanna, a sóterápiára épülő új vállalkozás létrehozója saját tapasztalatán fellelkesedve szeretné másokkal is megismertetni az egyszerű, de nagyszerű terápia jótékony hatásait.

  so1

     Ambrus Zsuzsanna, a sóterápiára épülő új vállalkozás létrehozója saját tapasztalatán fellelkesedve szeretné másokkal is megismertetni az egyszerű, de nagyszerű terápia jótékony hatásait.
     Krónikus bronhitis, allergia és kezdődő asztma volt az oka annak, amiért Zsuzsa elég sokat szenvedett a kellemetlen tünetektől – leginkább attól, hogy egyszerűen nem kapott levegőt… A gyógyszerek hatására állapota nemigen javult, a levegőhiány okozta rossz közérzet nem szűnt meg. Folyamatosan kereste a megoldást problémájára, így találkozott a sóterápiával is, és vett mindjárt egy akciós bérletet. Járt szorgalmasan a sószobába, amikor úgy a 7-8. alkalommal megtörtént a csoda: úgy érezte, felszabadult az állandó nyomás alól,  fantasztikus megkönnyebbülést érzett, az orrdugulása is megszűnt! A sóterápia gyógyszerek nélkül segíti levegőhöz jutni a rászorulót!
     „Ha nekem segített, másnak is fog!” – gondolt egyet Zsuzsa, és elhatározta, hogy létrehoz egy sószobát, hogy minél több emberhez eljuthasson a segítség. Több évtizeden keresztül mindig olyan munkája volt, ahol emberekkel – felnőttekkel és gyerekekkel – foglalkozott, pedagógusként, majd szociális területen, sokáig volt intézményvezető is. Ezen a kicsi, de hangulatos – és a célnak tökéletesen megfelelő – „Sószigeti Megálló”-helyen Zsuzsa arra vállalkozik, hogy szolgáltatásaival felnőttnek, gyereknek segítsen egészsége megőrzésében, vagy állapota javulásában. A sóterápia segít többek között az immunrendszer erősítésében, a légúti panaszok és megfázásos tünetek enyhítésében, könnyíti a nehezített légzést, enyhíti a gyulladásos panaszokat, fertőtlenít, megelőzi és csökkenti az asztmás, allergiás tüneteket, egyes bőrproblémákra (például az ekcémára) rendkívül jótékony hatású.

  so3


      A hangulatos kis szobában aktívan is eltölthető az idő, van, akinek hatékonyabb a kezelés, ha közben szobabiciklin tekerhet, vagy taposógépen dolgozhat, és intenzívebbé válik a légzése. De aki passzív pihenésre vágyik, neki is van extra ajánlat: infrás talpmasszírozón pihentetheti lábait, vagy fény és színterápiát vehet igénybe, esetleg fáradt szemeit masszíroztathatja egy speciális „kütyüvel”. Hamarosan megérkezik a görgős hát- és derékmasszírozó is. Ezek közül egyet ingyenesen választhat a vendég a sószobai tartózkodás időtartamában. A gyerekeket pedig a só-homokozó várja játékokkal. Zsuzsa mindenkinek igénye szerint, egyénileg „rendezi be” a szobát, s a klímát is eszerint száraz vagy inkább nedves sópárával látja el ultrahangos párologtató segítségével, amelyet akár illatterápiával is megfűszerez. „Itt olyan környezetet alakítunk ki, amelyben a vendég a lehető legjobban érzi magát, mert mindenkinek az a leghasznosabb: mindenki saját magának a legjobb orvosa…”
     A sószoba Himalája sótéglával van kirakva, a talpalávalót parajdi só alkotja, amely a világhírű erdélyi sóbányából érkezett. Szabályozható infrafűtés segíti a mikroszemcsék légtérbe kerülését a légköbméternek megfelelő mennyiségben.
     Az előtérben lévő vitrinek igényes sókészítményeket kínálnak kedvező árakon: szappanok, fürdősók, étkezési sók, sótéglák, sólámpák, sókrémek, stb. egyre bővülő választékban. Egy másik vitrinből az ide érkező gyerekekre, szülőkre gondolva kreatív hobby tárgyakat lehet vásárolni a hasznos és készségfejlesztő időtöltés érdekében.
     Nyitási akcióban most féláron (400 Ft/alkalom) vehető igénybe az 50 perces sószobai kúra (bérlet is), a szülővel érkező 14 év alatti gyerekeknek ingyenes! Áprilisban minden jegy mellé kisebb ajándék is jár. Zsuzsa mindenkit szeretettel vár, szolgáltatásokkal, tanácsokkal egyaránt!

so2

Sószigeti Megálló • Sószoba, sótermék- és kreatív bolt
1161 Bp. Csömöri út 141. (a József utcánál)
405-5928, 06-30-412-4075 • K, Cs: 13-19, Sz, P: 8-19, Szo: 8-15
www.soszigetimegallo.hu • soszoba16@gmail.com

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez