Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665320
   « Vissza

Ingatlankínálat a XVI. kerületi Önkormányzatnál

 « Portaszolgálat 
2012. április 19.
 

 

    Előző számunkban részletesen írtunk a Sasvár utcai sportpálya eladásának terveiről. Az önkormányzat úgy döntött, hogy ezt a területet lakóövezetté alakítja, s parcellázás után a viszonylag kisméretű telkekre kizárólag egylakásos családi házakat lehet majd építeni. A telekalakítás talán őszre várható, a telkeket licit útján értékesítik, a házat építeni vágyó kerületi fiatalok várhatóan előnyben részesülnek. A licitálás újdonsága lesz, hogy ha valaki egy licit-biztosítékot letétbe helyez, akkor valamennyi telekre licitálhat. A sportpálya lakóövezetté alakítása viszonylag bonyolult és hosszadalmas folyamat, amelynek még nem látni pontosan a végét.Előző számunkban részletesen írtunk a Sasvár utcai sportpálya eladásának terveiről. Az önkormányzat úgy döntött, hogy ezt a területet lakóövezetté alakítja, s parcellázás után a viszonylag kisméretű telkekre kizárólag egylakásos családi házakat lehet majd építeni. A telekalakítás talán őszre várható, a telkeket licit útján értékesítik, a házat építeni vágyó kerületi fiatalok várhatóan előnyben részesülnek. A licitálás újdonsága lesz, hogy ha valaki egy licit-biztosítékot letétbe helyez, akkor valamennyi telekre licitálhat. A sportpálya lakóövezetté alakítása viszonylag bonyolult és hosszadalmas folyamat, amelynek még nem látni pontosan a végét.


 loter2

    Sokkal biztosabb a volt Ikarus lőtér sorsa, amelyet értékesítésre jelölt ki az önkormányzat. A hatalmas, mintegy 3,5 hektár területű telken lévő lőtér-épület korábban többször leégett, abban rendszeresen hajléktalanok tanyáztak, és azt fosztogatták a fémre vadászó csövesek is. Az épület hátulról teljesen védhetetlen, elvitték a vasajtókat is, több helyen pedig az elektromos kábeleket is kitépték a falból. A lepusztult épület felújítása, és lőtérként való ismételt hasznosítása teljesen reménytelen.
    A Margit utca és Sarjú utca közötti földterület viszont komoly értéket jelenthet, ez az ajánlati áron is tükröződik. A lőtérhez tartozó, három helyrajzi számból álló 35.500 négyzetméteres földterület vételára 295 millió forint + Áfa, ami bruttó 374 milliónak felel meg. A területre néhány érdeklődő már jelentkezett, de ez messze nem azt jelenti, hogy a vételár már holnap befolyik az önkormányzat kasszájába.

 gamesz

  Az önkormányzati iskolák önálló gazdálkodásának megszűnése miatt a kerületi Gamesz új, nagyobb helyre költözik, s így megüresedik a korábbi Margit utcai épület. Ez a Batsányi utca kereszteződéséhez esik közel, szemben a Margit utcai orvosi rendelővel, s bár az épület eléggé elhanyagolt, nagy terület és több raktár is jár az ingatlanhoz. A teljes terület tulajdonviszonya eléggé érdekes, osztatlan közös tulajdonban van, és lakóegység is beleékelődik. A használat viszont tisztázott, és a volt Gamesz-ért nem túlzottan magas a vételár: 28 millió forint.
     
  emlekko1

    Nagy lehetőség az építkezni vágyóknak a Prohászka Ottokár utca és az Emlékkő utca mentén elterülő több mint 20 ezer négyzetméteres terület, amely az 50-es évek előtt Sashalom temetője volt. A területet azóta teljesen kiürítették, s az elmúlt évtizedekben ott nem folyt semmilyen tevékenység. Ezt a területet kezdte most felparcellázni az önkormányzat, Aki erre ellátogat, a kerület egyik legbékésebb helyét találja, s ráadásul igen közel van a mátyásföldi repülőtér is. A telekalakítás az elején egyszerű: a Prohászka utcára és az Emlékkő utcára nyíló területeken alakítanak ki nagyobb építési telkeket. Ez lesz az első lépcső. A következőkben egy belső feltáró utat kell nyitni, és ide nyílnak majd a belső területen kialakítandó, helyenként érdekes formájú lakótelkek. De bizonyára nagy lesz az érdeklődés, részben a hely, részben pedig a sajátos formájú épületeket lehetővé tévő építési telkek miatt.
 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez