Hozzávalók: 12 db nagyobb gomba, 15 dkg húsos kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db piros színű édes paprika, 1 teáskanál vágott rozmaring, 1 csokor vágott petrezselyem, 10 dkg reszelt sajt, zsír, só, bors A gombát megmossuk, szárazra töröljük, szárát óvatosan kivágjuk és apróra vagdaljuk. A vékony csíkokra vágott szalonnát serpenyőben megpirítjuk, mikor zsírja kisül, rádobjuk a felaprózott hagymát. Kevergetjük pár percig, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát, paprikát és a gombaszárakat. Belekeverjük a zöldfűszereket, enyhén sózzuk, borsozzuk. Ezzel megtöltjük a gombafejeket, és kizsírozott, tűzálló edényben egymás mellé tesszük, megszórjuk sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk! |