Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659012
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. június 13.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések


    Honda és Citroën típusú személyautók ütköztek egymással május 12-én este a Gvadányi út 49. előtt. Mindkét kocsi eleje összetört, személyi sérülés nem történt.
   Május 18-án délután 14 órakor közlekedés közben kigyulladt egy Lada motor- és utastere a Füredi út és Szentmihályi út kereszteződésénél. Az arra autózók egy 1 kg-os porraloltóval kezdték meg az oltást, amit a rajok fejeztek be. Sérülés nem volt.
    Május 20-án délelőtt 11 óra 20 perckor a Thököly út 144. elé történt riasztás, ahol egy Ikarus 280-as BKV-busz ütközött egy Skoda Octaviával. Két sérültet kórházba vittek.
    Május 25-én délelőtt 11-kor a Nagy Lajos király útja és Egressy út sarkán Audi személygépkocsi karambolozott egy Honda motorkerékpárossal. Az autó jobb eleje sérült meg, a motor teljesen összetört. A tűzoltók a súlyosan sérült motoros ellátását a mentők kiérkezése előtt megkezdték, áramtalanították a járműveket és biztosították a helyszínt.
    Aznap 15 óra után a Nagy Lajos király útja 69-nél a villamos egy férfit ütött el, aki a sínek mellé esett. A raj a mentősökkel együtt emelte ki a súlyosan sérültet.

Lógó vakolat

    A Nagy Lajos király útja 131. szám alatti épület homlokzati vakolata 180 négyzetméteren meglazulva lógott veszélyeztetve a közlekedőket. A tűzoltók május 13-án délelőtt kordonszalaggal lezárták a területet a további intézkedésig.

Zárlat

     Május 14-én hajnalban egy Torontál utcai háromszintes társasház földszinti lépcsőházában kiégett az elektromos kapcsolószekrény, amit a raj egy porraloltóval oltott el. Megégett a lépcsőház falazata, az egész alsó szint kormozódott.

Szemét- és gaztüzek

     Május 14-én 23 órakor a Kassai tér 19-nél lomtalanításból visszamaradt, égő tárgyakat oltottak el egy D-sugárral.
   Május 18-án kora délután az Egressy út és Fischer utcánál lévő szabad területen oltották el a száraz aljnövényzetet.
     Május 23-án 18 órakor egy fém hulladékgyűjtő tartalma égett az Olaf Palme sétány elején.
     Május 27-én hajnalban egy gyorsbeavatkozóval oltották el az égő gazt a Francia út 22-nél.
     Június 2-án késő délután egy D-sugárral vetettek véget egy szemétdomb égésének az Erzsébet királyné útja 2-nél.

Fakárok

     Kerítésre zuhant egy háromméteres faág május 15-én az Ilosvay Selymes Péter utca 78-nál.
     Május 21-én délben egy, az úttestre szakadt faágat fűrészeltek össze az Öv utca 53-nél.
     Május 22-én 13 órakor kézi erővel távolítottak el egy úttestre dőlt, háromméteres ágat az Egressy út 75-nél. 16 óra után a Szentmihályi út 31. szám előtt feszültségmentesítés után XIV/létra segítségével távolítottak el egy 12 méter magas, korhadt törzsű nyárfát, ami a trolivezeték fölé dőlt meg.
     Június 3-án a Kövér Lajos utca 5-nél motoros fűrésszel távolítottak el egy gyökerestől úttestre dőlt akácfát.
     Június 5-én éjfél előtt riasztották a rajt az Ilka utca 35-höz, ahol egy 12 méteres faág kettéhasadva kerítésre és két gépkocsira zuhant.

Munkahelyi baleset

     A Kerepesi út 96. alatti építkezési területen 10 méter magasról építőanyag esett egy férfira, aki súlyos fej-, láb-, medencesérülést szenvedett május 15-én. A rajt 18 óra 48 perckor riasztották.

Kitört ablak

     Május 17-én hívták a rajt egy Erzsébet királyné úti lakóházhoz, ahol egy harmadik emeleti konyha ablaka tört ki. Egy fél négyzetméteres ablaküveg fennakadt a csatornán, a balesetveszélyt megszüntették.

Kigyulladt a tévé

     Május 20-án reggel fél hétkor a Kerepesi út 54-be riasztották a tűzoltókat, ahol tűz ütött ki egy harmadik emeleti lakás húsz négyzetméteres szobájában. A tüzet a TV meghibásodása okozta, elégtek a bútorok, konvektor, könyvek, ruhák, villany- és gázvezetékek. Az épület 34 lakásából 70 személyt kísértek le a szabadba, akik a statikusi vélemény után hazatérhettek. A lakhatatlanná vált lakás tulajdonosa saját felelősségére a helyszínen maradt, elszállásolásáról a zuglói önkormányzat védelmi irodája gondoskodott. A mentés során egy rendőr őrmester füstmérgezést szenvedett – az Erzsébet kórházba vitték –, a várakozó tömegben egy hölgy epilepsziás rohamot kapott, őt a mentősök a helyszínen látták el. A kár kb. 5 millió forint.

Garázstűz

    A Gizella út 21-ben május 23-án éjjel leégett egy 40 négyzetméteres, faszerkezetű garázs a benne lévő asztalosipari szerszámokkal, bútorlapokkal, szekrénysorral, kompresszorral, stb. együtt. A kár kb. 1 millió forint.

Konyhatűz

     Június 1-én este meggyulladt az étolaj egy Pitvar utcai, második emeleti lakás konyhájában. Megégett a tűzhely, konyhaszekrény, polcok, egy rádió megolvadt, a mennyezeti vakolat 8 négyzetméteren levált. Személyi sérülés nem történt.

XVI. kerület

Villanyóra

     Egy Mátyás király úti házban meggyulladt a villanyóra és a körülötte lévő kismegszakítók május 10-én délután. A tüzet a lakó áramtalanítás után eloltotta.

Letört ágak

     Május 10-én délután riasztották a tűzoltókat a Tiszakömlő utca 18-hoz, ahol egy 15 méteres akácfa 6 méteres oldalága úttestre és egy BMW-re zuhant. A kocsi sárvédője, teteje, ajtói és a szélvédője károsodott. Az ágban méhek laktak; a kirajzó rovarok mentesítéséről az önkormányzat környezetvédelmi szakemberei gondoskodtak.
     Május 13-án délelőtt a Rákosi út 33-nál egy járdára-úttestre szakadt akácfa ágat fűrészeltek szét. A Kossuth Lajos utca 46. szám előtt egy letört fenyő ága jelentett veszélyt, amely a járda fölött, telefonvezetéken lógott.
     Május 23-án a Szénás utcában egy tíz méter magas fa dőlt a kerítésre és elszakította a telefonvezetéket is. A Szent Imre utca 122-nél nyolc méter magas faág zuhant az úttestre, a raj megszüntette a forgalmi akadályt.
     Május 24-én a Fahéj utca 50-nél az elektromos vezetékre hasadt faágat az Elmű áramtalanítása után vették le. A Vadruca utcában húsz méter magasságban lógott egy lehasadt faág, amit XIV/létra segítségével mentesítettek.

Tűz a garázsban

     Egy Bekecs utcai családi ház garázsában a gázóra körül ütött ki tűz május 11-én délelőtt. Megégtek az ott tárolt berendezési tárgyak, szerszámok, kerti gépek, egy ipari mosógép, a kazán. A kár kb. 5 millió forint. Egy személy megsérült, az oltást 2 db C-sugárral végezték.

Túlhevült étolaj

     Május 18-án 17 óra körül étolajat melegítettek a tűzhelyen egy Lajos utcai konyhában, ami túlhevülve belobbant. Megégett az elszívó, konyhabútor, a falak és a berendezési tárgyak kormozódtak. Sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős.

Megdőlt oszlop

     Az Arany János utca 17. előtt vészesen megdőlt egy betongyámú fa villanyoszlop május 22-én. A tűzoltók kora délután a helyszínen tartózkodó emelőkosaras teherautó segítségével fektették le a földre.

Tűz a MÁV területén

    A Körvasút sor 41-el szembeni MÁV területen leégett egy 112 négyzetméter alapterületű, fa szerkezetű, palatetős épület május 25-én kora délután. Az oltási utómunkálatok során az önkormányzat statikusának kérésére a téglafalazatokat kidöntötték, a tetőt jórészt lebontották, a területet körbekordonozták. A kár értéke kb. 2 millió forint.

A rendőrség kérésére

     Június 2-án 19 óra után egy Újszász utcai, második emeleti lakást az erkélyajtón behatolva nyitott ki a raj rendőrségi kérésre.

Agglomeráció

Szétszóródott akkumulátor

     Május 14-én reggel az M3 autópálya 42. km szelvényénél egy akkumulátorokat szállító lengyel nemzetiségű nyerges kamion letért az autópályáról, és rakománya, 810 darab akkumulátor szétszóródott az autópályán. A gödöllői tűzoltókon kívül a környezetvédelmi felügyelet kárelhárítási csoportja és a közútkezelők is részt vettek a baleset következményeinek felszámolásában, ami alatt az autópályán a forgalom szünetelt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez