Hozzávalók: fél kg lapocka egyben, 20 dkg füstölt oldalas, 20 dkg nyers császárszalonna, 1 db fejes káposzta, 1 csokor kapor, 1 csokor borsikafű, liszt, olaj, tejföl, paprika, só A húsokat kuktában puhára főzzük, majd kiszedjük. A lébe tesszük a kaprot, borsikafüvet (ha nincs száras, 1 teáskanálnyit). Erre rakjuk a kitorzsázott, nyolc felé vágott káposztát és megfőzzük. Kiszedjük a kaprot és a borsikafüvet (ha szárastól tettük bele) és 5 dkg lisztből berántjuk, egy kávéskanál pirospaprikával színesítjük a rántást. Ízlés szerint sózzuk, ha kell (az oldalas sós!), és a nagyobb darabokra vágott húsokkal összeforraljuk. Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk!
|