Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656944
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2012. június 14.
 

Ingyen tévéztek


     Rendhagyó ügyben indított nyomozást a zuglói rendőrség. Az egyik vezető kábelszolgáltató tett feljelentést a kapitányságon, mivel tudomására jutott, hogy ismeretlenek nagy mennyiségben vettek igénybe tőlük szolgáltatást, amiért viszont nem fizettek. A kábelszolgáltató szerint a káruk meghaladta a tízmillió forintot. A cég szerint az ismeretlen elkövető egy korábbi alkalmazott azonosítójával bejutott a társaság belső rendszerébe, ahol újraaktiválta a már leállított szolgáltatásokat. A nyomozók megvizsgálták a kábelszolgáltatótól kapott adatokat, és ennek alapján egy 32 éves budapesti férfire terelődött a gyanú. A rendőrök egy összehangolt akció keretében több helyen is házkutatást tartottak, és ennek eredménye is a gyanújukat igazolta. Az érintett lakásokban beltéri egységeket, számítógépeket és a kábelszolgáltató előfizetéséhez szükséges kártyákat találtak. A rendőrök a gyanúsított férfit vidéken fogták el. A férfi részben elismerte a bűncselekmény tényét, és a bűntársát is megnevezte, akit szintén elfogtak a rendőrök. A gyanúsított korábban szerelőként dolgozott a kábelszolgáltatónál, és a korábbi email-címét és kódját felhasználva a hátralék miatt lekapcsolt ügyfelek kártyáját rendszeresen újraaktiválta, melyekért alkalmanként 2-5000 Ft közötti összegeket kapott. Ezen kívül a címét és a kódját is rendszeresen bérbe adta, így azokkal más személyek is visszaéltek. A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a férfi 560 bűncselekményt követett el, a bűntársai pedig 50 és 250 bűncselekménnyel lettek meggyanúsítva.

Megtalálta a hordóit

     Május utolsóelőtti napján az Erős utca egyik zárt telepéről egy ismeretlen tettes ellopott öt darab vashordót. A tulajdonos, miután észlelte a bűncselekményt, magánnyomozásba kezdett, és egy csömöri fémátvevő-helyen rá is akadt mind az öt hordójára. A tárgyakat könnyű volt beazonosítania, hisz mindegyiken rajta volt a monogramja. A felfedezését azonnal jelezte a telep vezetőjének, illetve a rendőrségnek is, akik június 4-én fel is keresték a telepet. A tulajdonos minden további nélkül megmutatta nekik a hordók vételi jegyét, mely alapján a rendőrök hozzájutottak a feltételezett tettesek adataihoz. A gyanúsítottról beszerzett fotót is megmutatták a telep vezetőjének, aki a fénykép alapján is felismerte az elkövetőket. A rendőrök előállították a 42 esztendős büntetett előéletű kistarcsai lakost, aki a kihallgatás során az 50 esztendős társát is megnevezte.

Megtoldották a jövedelmüket

     Egy Dózsa György úti kisbolt tulajdonosa döbbenten konstatálta, hogy egy ideje milyen jelentős mértékben megcsappant a forgalma. Gazdasági válság ide vagy oda, a különbség feltűnően jelentős volt. A tulajdonos egy dologgal tudta csak magyarázni a bevételkiesést, hogy az alkalmazottjai – egy élettársi kapcsolatban élő pár – meglopják őt. Ezért feljelentést tett a kerületi kapitányságon. A nyomozók mindkét gyanúsítottat előállították, és kihallgatták, és a nő meg is tört, mert bevallotta, hogy valóban ők tulajdonították el a 3-4 millió forintot. Elmondása szerint mindig megvárták, hogy a főnök magukra hagyja őket az üzletben, ezt követően egy kasszazárást csináltak, majd az azt követő bevételt zsebre rakták. Az így szerzett pluszjövedelmet aztán felélték, műszaki cikkeket és ékszereket vásároltak rajta, illetve utazgattak belőle. A rendőrök a kihallgatást követően házkutatást tartottak a párnál, és a lakásukban több értékes műszaki cikket, laptopot, LCD tévét, Xboxot is lefoglaltak. Még a jegygyűrűt is levetették a férfi kezéről, aki elismerte, hogy azt is a lopott pénzből csináltatta.

Túl hevesen lopott

     Történetünk főhőse, egy 20 esztendős budapesti fiatalember, nem rendelkezhetett túl nagy tapasztalattal a nyaklánclopások terén. Másképp aligha fordulhatott volna elő, hogy úgy és olyan személyek ellen követ el bűncselekményt, mint, akik ellen és ahogy azt május 27-én délután tette. A férfi ugyanis az Egressy út és Stefánia út sarkán egy karonfogva sétáló idős párt szemelt ki magának, akikhez odalépve a rendőrség után érdeklődött.
       A gyanútlan pár készségesen próbált meg felvilágosítást adni, de a férfit egyáltalán nem érdekelte a válasz. Egy hirtelen mozdulattal a nő nyakához kapott, megragadta a láncát, s megpróbálta azt letépni. Az idős hölgy védekezett, és a párja is segíteni akart neki. Erre a fiatalember egy heves mozdulattal ellökte a férfit, majd rántott egyet a láncon, és a letépett darabbal elszaladt a Stadionok irányába. A lökés következtében elesett idős ember combnyaktörést szenvedett, őt később kórházba kellett szállítani.
      A felesége a közeli presszóba ment be, ahol segítséget kért. Itt többen is szemtanúi voltak az esetnek. Az egyik vendég rögtön az elkövető nyomába eredt, így láthatta, hogy a tettes felszáll a végállomás irányába közlekedő trolira. Addigra már a rendőrök is a helyszínre értek, akik a tanúk tájékoztatását követve a végállomáson bevárták a trolit, majd arra felszállva a kapott személyleírás alapján elfogták a tettest.
       A férfi ellen már nem lopás, hanem rablás vétségében indítottak vizsgálatot, hisz a bűncselekményt erőszakkal hajtotta végre. Az elkövető azért kis láncdarabért, amit egyébként megtaláltak nála a rendőrök, 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez