Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28777015
   « Vissza

Érdekesség – Csömöri sportsikerek

 « Cikkek és hírek 
2012. június 14.
 

kepfile

    A település sportrajongóinak keblét két örömhír dagasztotta nyár elején, s mindkét siker jelentős országos médiavisszhangot is kapott.
     Eldőlt, hogy a hazai kerékpársportot összesen két versenyző képviselheti a Londoni Olimpián, s mindketten csömöriek. Az országúti kerékpárosok között Lovassy Krisztián egész évi magabiztos versenyzéssel szerezte meg az indulási jogot. A helyi kerékpársport szakosztályban felnevelkedett, jelenleg is a nagyközségben lakó kerékpáros kiváló sprintelőnek számít, így a gyakran váratlan fordulatokat hozó szakágban akár előkelő helyen is végezhet a magyar sportoló.
      A csömöri kerékpársport egy ideje már a mountain bike versenyzést részesíti előnyben. A vezető edző, egyben a szakág szövetségi kapitánya, Valter Tibor tudatos építkezésének köszönhetően létrejött az első hazai, egyben csömöri bejegyzésű profi csapat is EuroOne Waberer’s Pro MTB Team néven. A klubban folyó kiváló szakmai munka eredményeként Parti András képviselheti a magyar színeket Londonban (fenti képünkön). Neki nem ez lesz az első olimpiája, hiszen már Pekingben is indult, így a négy évvel ezelőtti tapasztalatait kamatoztathatja a brit főváros mellett kialakított versenypályán.
     A kézilabda és a kerékpár mellett egy évtizede már a Rubeola FC Csömör futsal csapata is a helyi sport védjegyének számít. Idén az első osztályú tagság megtartásáért osztályozót kellett vívnia a csapatnak. Az ellenfél a Dunakeszi Kinizsi gárdája volt, amely a korábbi nagypályás futball és jelenlegi (kispályás) futsalos válogatott labdarúgók leigazolása mellett arról ismert, hogy csapatkapitánya a miniszterelnöki szóvivő, Szijjártó Péter. A csömörinél nagyságrendekkel komolyabb költségvetéssel rendelkező klub váratlan húzásként egyoldalú helyszín- és időpont módosítást kezdeményezett, így az első mérkőzésre készülő játékosok és szurkolók szinte már a buszon ülve értesültek: nem aznap és nem Dunakeszin, hanem négy nap múlva és Komáromban, a miniszterelnöki szóvivő szülővárosában lesz a párharc első felvonása. A hazai élsportban példa nélkülinek számító eset sem zökkentette ki azonban a nagyközség gárdáját, és idegenben is sikerült 6:5-ös győzelmet aratnia a Takó Csaba vezető edző irányítása mellett taktikusan játszó sárga-feketéknek. Sőt, a csömöri visszavágón, nagy közönség előtt parádés játékkal, 9:3-as győzelemmel biztosította ismét a helyét az NB/I-ben az RFC Csömör.  

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez