Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654575
   « Vissza

Új bűnügyi vezető a rendőrségen

 « Rendőrségi hírek 
2012. július 11.
 


    Új bűnügyi vezetője van a XVI. kerületnek. A korábban ebben a munkakörben dolgozó Horváth Szabolcs százados ugyanis május eleje óta az újpesti rendőrkapitányságon folytatja a munkáját. Az új vezető mindenképpen üde színfolt a kerület életében, hisz a rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy a Kertvárosban a bűnügyi feladatok irányítását egy hölgy végezte volna. Keller Éva őrnagy azonban egy nagy tapasztalattal rendelkező rendőrtiszt. 2000 június 1-től hivatásos rendőr. Az első és eddigi egyetlen szolgálati helye a szomszédos Kőbánya volt, ahol kiemelt fővizsgálóként kezdte a pályafutását, majd 2008 márciusában ideiglenesen a Bűnüldözési Alosztály vezetője lett. 2008 júliusában visszakerült a Vizsgálati Osztályra, ahol előbb alosztályvezetőként, majd 2008 novemberétől egészen a mostani áthelyezéséig osztályvezetőként dolgozott. Tóth Sándor őrnaggyal, jelenlegi XVI. kerületi rendőrkapitánnyal ott került munkakapcsolatba, s mivel az együttműködés kiváló volt, a közös munkát május 16-tól immár a Kertvárosban is folytatják.
     – Kőbányán más volt az élet – mondta az új bűnügyi vezető. – Sokkal pörgősebb volt a tempó, hisz rengeteg üggyel kellett foglalkoznunk. Ahhoz képest a XVI. kerület valóban a nyugalom és a béke szigetének tűnik.
   Keller Éva azonban nem számított rá, hogy a kőbányai évek és tapasztalatok majd ilyen gyorsan visszaköszönnek. Június 3-án 23 óra környékén ugyanis bejelentést érkezett az ügyeletre, mely szerint a Prodám utcában az egyik ház lakói tolvajokat fogtak. Mint kiderült két férfi álkulcsot használva behatolt az egyik ház mindkét alagsori tárolójába, ahol éppen azzal foglalatoskodtak, hogy az ellopni kívánt tárgyakat – gyerekruhától kezdve a játékokon át egészen a gyúrópadig – összepakolják, amikor hazaérkezett a ház tulajdonosa. Ez utóbbi zajokat hallott a tároló felől, s megpróbált benyitni, de csak azt érezte, hogy valaki az ajtót belülről megtámasztotta. Erre a tulajdonos a nála levő kulccsal kívülről bezárta a tárolót (a kulcsot elfordítva a zárban hagyta, hogy ne lehessen belülről kinyitni), majd felment a lakásba, és értesítette a rendőrséget. A pórul járt betörők megpróbálták kifeszíteni az ablakot védő vasrácsot, de nem sikerült nekik, így a csapdában kellett kivárniuk, amíg értük jöttek a rendőrök. A két férfiről kiderült, hogy mindketten kőbányaiak voltak, az egyikük, egy 23 éves büntetlen előéletű fiatalember nem csak a fent említett kettő, hanem további hat kerületi tárolónak a feltörését is beismerte. A társa, egy 52 esztendős férfi, jól ismert személy volt az új bűnügyi vezető számára, hisz a gyanúsítottnak már hasonló ügyek miatt sokszor volt a dolga rendőrséggel. A bíróság ezt a büntetett előéletet akceptálta is, és elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez