Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.12.01. szerda
Elza
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22633884
   « Vissza

Szakmai oka volt az alpolgármester lemondásának

 « Portaszolgálat 
2012. július 11.
 

kepfile

Kovács Balázs a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. ügyezetője lett
    

      Előző számunkban adtunk hírt arról, hogy lemondott alpolgármesteri megbízatásáról Kovács Balázs, Zugló addigi alpolgármestere, aki időközben egy fontos gazdasági megbízást kapott. Kovács Balázs jelezte, hogy cikkünk több tévedést is tartalmazott, és ezen megállapításokat pontosítani kívánta.
     Zuglóban alpolgármesterként arra vállalkozott, hogy segítse Papcsák Ferenc polgármester munkáját. Előző cikkünkben az szerepelt, hogy lemondásához a személyi kapcsolatok megromlása vezetett, holott ezzel szemben kizárólag szakmai kérdésekben voltak nézetkülönbségei a polgármesterrel. Alapvető kérdésekről más elképzeléseik voltak, és ezáltal egyre kevésbé tudta segíteni a polgármester munkáját. Több szakmai javaslatát nem fogadta meg a városvezető, illetve olyan intézkedések történtek, amelyekkel nem értett egyet. Így Kovács Balázs nem támogatta a Hermina úti szakrendelő átalakítását, ellenvetéseket fogalmazott meg a kommunális adó bevezetésével kapcsolatban, illetve a változtatási tilalommal kapcsolatos lakossági panaszok megoldására tett javaslatát nem használták fel. A szakmai ellentétek okán hivatalosan 2012. május 29-én lemondott alpolgármesteri posztjáról.
Alpolgármesterként Kovács Balázs felelt a kerületi költségvetés előkészítésének koordinálásáért segítve a jegyző és a polgármester munkáját. Ugyanakkor nem tartozott hatáskörébe a nagy médiavisszhangot kiváltott költségvetési koncepció kidolgozása.
   Annak ellenére, hogy hatáskörébe a lakosságot leginkább érintő területek tartoztak (közlekedés, környezetvédelem, városfejlesztés, városüzemeltetés, kommunikáció), alpolgármesteri munkájával kapcsolatban hivatali ideje alatt semmilyen szakmai kifogás nem merült fel. Dr. Papcsák Ferenc polgármesterrel jelenleg is jó személyes kapcsolatot ápol. A Fővárosi Kéményseprőipari (FŐKÉTÜSZ) Kft. megüresedett ügyvezetői posztjára Tarlós István főpolgármester kérte fel, akivel az előző önkormányzati ciklusban fővárosi képviselőként együtt dolgozott. Kinevezését 2012. június 1-jével kapta meg Főpolgármester úrtól.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. november 10.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez