Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.28. szombat
Károly, Karola
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26372712
   « Vissza

Lovassy Krisztián versenyekkel készül az olimpiára

 « Cikkek és hírek 
2012. július 12.
 

kepfile


      Lovassy Krisztián olimpikon kerékpárost nem volt könnyű utolérni. A 24 esztendős sportoló ugyanis általában külföldön, de jobb esetben is majdnem mindig nyeregben van. Végül nekünk is csak szó szerint útközben sikerült vele találkoznunk a Szlovák úti cukrászdában, ahol egy rövid időre leszállt a nyeregből, így tudtunk vele beszélgetni.
     – Egymást követik a versenyek, most is csak néhány napot töltök itthon. Ez nem meglepő, a profi kerékpárosok számára nem az olimpia a fő verseny, ők a világbajnokságra, a Tour-ra és a Giró-ra készülnek. Nekünk, kis nemzeteknek persze más, mi szeretnénk az olimpián is jól teljesíteni. Számomra pedig már az is nagy dolog, hogy egyetlen magyar versenyzőként ott lehetek Londonban.
Krisztiánnak azonban csak kevés ideje lesz az olimpiára. Gyakorlatilag az utazás előtti pillanatokig versenyezni fog, majd július 25-én elrepül az olimpiára, melynek első versenynapján, július 28-án rendezik az országúti kerékpárt. A BVSC és a Tusnad Cycling Team versenyzője 180-190-ed magával vág neki a 255 km-es távnak. Július 30-án aztán már haza is jön, hisz augusztus elején rendezik a székely körversenyt, melyen szintén szeretne majd részt venni.
     – Egy csömöri falunapon (tehetségkutató versenyen) választottak ki, majd egy évig a helyi klubban edzettem. Ezt követően átkerültem a BVSC-be, és mind a mai napig ez a hivatalos egyesületem. Profi országúti kerékpárosként természetesen egy profi csapathoz tartozom, a Tusnad Cycling Team, ahonnan minden segítséget megkapok.
     Lovassy Krisztán abban a szerencsés helyzetben van, hogy több település is magáénak vallja őt. Édesanyja Csömörön, édesapja pedig a XVI. kerületben lakik. Ő, amikor itthon van, hol az agglomerációs településen, hol meg Cinkotán tölti a szabadidejét.
     – Mindkét települést nagyon szeretem, és mindkettőt az otthonomnak tartom. Olimpiai támogatást eddig még csak a XVI. kerülettől (illetve a BVSC révén Zuglótól kaptam), aminek nagyon örülök, mert ezek az összegek mind a felkészülésemet segítik. Úgy vélem, hogy ezek a kerületi támogatások is azt bizonyítják, akadnak települések, ahol még foglalkoznak a sporttal.
     Krisztián idén is szorgalmasan gyűjtötte az Euro Tour-pontokat. Kezdte januárban az olaszországi idénynyitó versenyen, majd Bulgáriában, Oroszországban és Romániában folytatta. Mivel az év első harmadában a magyar versenyzők közül csak neki volt európai pontja, a szövetség áprilisban egyhangúan úgy döntött, hogy ő utazhat az olimpiára. Ez a döntés azért is volt igazságos, mert az olimpiai kvótát is Krisztián tavalyi teljesítményéért kapta Magyarország.
     – Most gőzerővel készülök a versenyekre. Naponta átlag öt órát tekerek, de olyan is van, hogy nyolc órán keresztül a nyeregben vagyok. Szeretnék minél alaposabban felkészülni, hogy Londonban is minél jobb formában lehessek majd. (R)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez