Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.27. péntek
Angelika, Angyalka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26367031
   « Vissza

Bringásélet – szakmai szemmel

 « Cikkek és hírek 
2012. július 12.
 

kepfile

A kerékpárosok közül sokan választják a bringát a családi vakáció közlekedési eszközéül. A kerékpártúrákhoz szeretnénk ezúttal néhány hasznos tanácsot adni.


     Legfontosabb, hogy önmagunkat és a bringánkat is megfelelően felkészítsük egy hosszabb kirándulásra. Nagyon fontos feltétel, hogy mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelően válasszon túraútvonalat. Ehhez segítséget nyújthat az üzletünkben megtalálható Gyulafi József: Nagy kerékpáros túrakönyv sorozata, mely kiválóan bemutatja a túraútvonalakat, mind a hossz, mind az emelkedés tekintetében.

kepfile
    

     Kerékpárunk műszaki felkészítése szakértelmet igényel, ezért feltétlenül azt javasoljuk, hogy azokat egy hosszabb túra előtt szakember vizsgálja át (és mondjon szakvéleményt), és az esetleges hibákat kijavítva, felkészítve adja át a bringát. Történhetnek a kirándulás során előre nem látható esetek (pl: defekt), amire fel kell készülnie a  bringásnak. A defektjavítás bárhol kivitelezhető, de ez is megelőzhető Slime defekt gátló folyadékkal, melyet a túra előtt töltünk a belsőbe. Egy hosszabb túra előtt érdemes ellenőrizni a tömlővédő szalagok és a külsők állapotát is, mert a széthasadt belsőket még a defektmentesítő folyadék sem menti meg.

     kepfile

     Nagyon fontos a helyes kormány- és ülésbeállítás, mely kényelmessé teszi a tekerést, még hosszú távon is. Bár Zoltán kollégám szerint 200 km után minden nyereg kényelmetlen, azért egy megfelelő üléssel és jól beállított üléspozícióval magas komfortfokozat érhető el. Kerüljük a „gél”-es üléshuzatokat, mert azok a mozgásuk révén egy hosszabb túra során nagyon kellemetlenek tudnak lenni.
     A markolatok fogása is kihat a komfortérzetre, ezért ezek kiválasztása sem egy elhanyagolható szempont. Nem véletlen, hogy a KROSS kerékpárok túra és női modelljei már tenyértámaszos komfortmarkolattal érhetőek el.
     A túra során gépjárműforgalom mellett haladva kiemelten fontos a megfelelő láthatóságról gondoskodnunk. Ezt világítással és a láthatósági mellény viselésével fokozhatjuk, de a biztonsághoz tartozik a kerékpáros sisak viselése is, mely lakott területen kívül közúton kötelező.

kepfile
  

    A kerékpáron történő csomagszállítást túratáskákkal, kosarakkal oldhatjuk meg, mindenkinek az igényeihez igazodva. Csomagtartóból is létezik fix (vázra szerelhető) és levehető (nyeregcsőre szerelhető). Mindkét modell 25 kg teherbírással rendelkezik, és túratáskák is illeszthetőek rájuk. Rövidebb kirándulások esetén vázra illetve kormányra szerelhető táskákkal oldhatjuk meg kisebb csomagjain szállítását.
    

kepfile

   Fontos közlekedési szabály: ahol kerékpárút található, ott ne haladjunk a közúton. Viszont mellékesen megjegyzem, néha a közút az autósok figyelmetlensége miatt biztonságosabb, mint a kerékpárút. Ha a kerékpárút keresztezi az közutat, akkor kiemelt figyelemmel haladjunk át rajta, még akkor is, ha nekünk van elsőbbségünk – mert sok autós nem is tudja, hogy bringásra számíthat.
      Még egy visszatekintés: A kerékpártúrák alkalmával se feledkezzünk meg a kerékpá­rok őrzéséről, lezárásáról, mert a kerékpártúra útvonalak is kiemelten veszélyes területek.
Ezek figyelembevételével kívánok szép nyarat és kellemes bringázást minden olvasónknak és vásárlónknak. Az esetleges felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk személyesen az üzletben vagy a kerekpar@bikeking.hu e-mail címen.

Bike King Kerékpárszaküzlet és Szerviz, XVI. Veres Péter u. 91. • 06-70-279-7177

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez