Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662374
   « Vissza

Tapasztalatok a Sószigeti Megállóban

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2012. augusztus 23.
 


   Tavasszal nyitott meg a Csömöri úton egy olyan vállalkozás, amely az egészség megőrzését és helyreállítását tűzte ki célul. Tulajdonosa, Ambrus Zsuzsa ugyanis saját „bőrén”, azaz a légútjain keresztül tapasztalta meg a sóterápia áldásos hatását, amely jelenlegi vállalkozásának alapja: egy barátságos sószobát alakított ki, amelyben Himalája sótéglái a falból, a híres parajdi só pedig a talp alól ontja a jótékony hatású levegőt, miközben az időt kellemesen el lehet tölteni akár aktívan szobabiciklin, vagy kényelmesen masszírozógép társaságában. A gyerekek szórhatják is a sót csöbörből vödörbe, de szülőjével meghitt hangulatban mesével is töltheti az időt. Az előtér vitrinjében pedig stílusosan sótermékek kínálják magukat – nem is eredménytelenül – jótékony hatásaikról sokat regélhetnénk… De meséljen helyettünk inkább Ambrus Zsuzsa a Sószigeti Megálló féléves tapasztalatairól.
    „A vendégeink többsége bérletet vásárol és kúra-szerűen veszi igénybe a sószoba szolgáltatásait. A legfiatalabb kis vendégünk fél éves volt, a legidősebb 80 év körüli
  Vannak olyan problémák, amikkel évszaktól függetlenül keresnek fel vendégeink: kimerültség, stressz, fáradékonyság. A sószoba kifejezetten elősegíti a relaxációt, pihenést, ellazulást, kikapcsolódást. Szintén nem évszakfüggő a dohányzással járó kellemetlen tünetek enyhítése illetve a leszokás támogatása, könnyítése céljából történő használat. Immunerősítés céljából az év bármely szakában, minden korosztálynak segítség a sószoba. Vannak ugyanakkor egy adott időszakra jellemző problémák is: Nyáron, főleg augusztusban a vendégek elsősorban allergia miatt keresik fel a sószobát, tavasszal és ősszel a légúti problémák, a megfázásos tünetek, az asztma, a COPD, a krónikus bronhitisz a gyakoribb. Iskola, óvoda időszakában előtérbe kerül a betegségmegelőzés. A gyerekek szívesen játszanak szüleikkel a sóhomokozóban vagy élvezik a közös társasjáték örömét. De van amikor ezt a nyugodt órát az anyuval, apuval való elmélyült beszélgetésre használják. A látványos javuláshoz egyénileg változó időtartam szükséges – a problémától függően – amely lehet akár egy-két itt eltöltött óra, de akár 15-20 alkalom is szükséges lehet.
   A sótermékboltban Holt-tengeri sóból, Himalájai és Parajdi kősóből , és Bükfürdői gyógyvíz-esszenciából készült fürdősók, krémek, szappanok, egyéb termékek kaphatók. A vásárlók körében Holt-tengeri sókivonatkrém, a Bükkfürdői gyógyvíz-esszenciakrém és Bükkfürdői lábsó a legkedveltebbek. Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a hatásokról. A sókivonatkrém kiváló hatású a pikkelysömörre az ekcéma legtöbb típusára, a napallergiára, a bőrkiütésekre, a száraz, repedezett bőrre. A Bükk­fürdői gyógyvízkrém enyhíti a nyak-, váll-, hát-, lábfájdalmakat, izomlázat, izületi és izomproblémákat. Arányait tekintve kb. 10 használóból 9 rövid időn belül a fájdalom enyhülését tapasztalta. A Lábsó felüdíti, felfrissíti a fáradt, elgyötört lábat.”
   És itt már nem csak a légúti betegségekről van szó, a bőr- és mozgásszervi problémák széles körére is enyhülést, megoldást nyújthat a sóterápia valamely formája. Ha Ön, kedves olvasó netán érintett, egy próbát igazán megér! Szeretettel várja Önt is Ambrus Zsuzsa a Sószigeti Megállóban szolgáltatásaival és segítőkész tanácsaival.ű

1161 Bp. Csömöri út 141. (a József utcánál) • Tel: 405-5928, 06-30-412-4075 • www.soszigetimegallo.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez