Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661750
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Szűz jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2012. augusztus 23.
 

TEREMTSÜNK RENDET

kepfile

     Ismét elérkezett a nyár vége, az ősz eleje. A Nap az ekliptikán augusztus 22-én belép a Szűz jegyébe. E jegy mitológiai vonatkozását tekintve, a görög mitológiában Zeusz és Themisz leánya, Astrala az utolsó istenség, aki a földről, az emberek közül az égbe vonult. A szemérmesség és az aratás jelképe. A szorgalmas munka, az egyedülálló, férj és élettárs, családi kapcsolatok nélkül való nő jelképe. A függőségektől mentes energiák jelképe.
     A nyarat követő aratási munka, a szorgalom, a precizitás és megbízhatóság analógiája, a jó stratéga szimbóluma, aki képes minden lépését megtervezve és elérni céljait. Az egészséges életmód és maga az egészség is hozzá tartozó motívum. A Szűz-jegyű ember, vagy a bennünk élő Szűz-jegy szimbóluma az éles elmét, a gondolkodót, a problémamegoldót, a kritikust, a hibajavítót, a gondoskodót és önfeláldozót jelenti. A gyomor és emésztési problémákkal küzdőknek nagy valószínűséggel e jegy sajátosságaival, analógiai vonatkozásaival van problémájuk, feladatuk. A jegy kifinomult kritikai érzéke szőrszálhasogatóvá, kibírhatatlanul precízzé, és ezáltal az érzelmeket és a spontaneitást kerülő emberré tehet minket. A Szűz típusú szülők az önfeláldozó, túlzottan aggodalmaskodó, körülményes szülők. Gyermekként pedig a jegy sajátosságai felismerhetők a nagy tanulási kedvben, a dolgok funkcióinak keresésében, a rendszerező és rendet szerető gyermekben.
     A bennünk élő Virgo, azaz Szűz-jegy képes kívülről is megítélni saját magát és másokat, érzelmek nélkül képes végig tekinteni élethelyzetén, és megtalálni a hiba okát, valamint ésszerűen kitalálni, hogy hogyan kéne megjavítania azt. Ez a részünk tudja, hogyan kell egészségesen étkezni, sportolni, vigyázni magunkra – ha nem aszerint teszünk, ahogyan e belső szerepszemélyiség rendelkezik, a lelkifurdalás érzése is köthető e jegy analógiájához –, de túlzó dominanciában hipochonder viselkedésre is hajlamosít.
     A takarékoskodás, a jó befektetések ésszerű megkötése is hozzá tartozik. A Szűz-jegyű emberek kiváló dolgozók és befektetési tanácsadók, mondandójuk kissé száraz, minden esetben logikán alapuló tényszerűség, nélkülözve a pátoszi hangvételt. Ők az úgynevezett szürke eminenciások, akiket nehéz felismerni a tömegből, mégis kiváló segítők lehetnek, ha életünk rendezésében kérünk tanácsot.
    Az augusztus közepétől szeptember közepéig tartó időszakot tehát érdemes elsőként egy külső és belső nagytakarításra használni, mert e jegy energiáját használva képesek leszünk a haszontalan dolgokat szortírozni a szekrényből, akár fizikai, akár lelki téren. A takarítás maga is e jegyhez tartozó tevékenység. A lakásunkban és a házunkban uralkodó rend pedig minden esetben megmutatja a bennünk élő rend milyenségét, minőségét. Aki takarítót, takarítónőt tart, az legyen tisztában azzal, hogy lelki téren is másoktól várja el a rend megteremtését és fenntartását (Oroszlán, Nyilas dominancia). A gyűjtögetésre hajlamosak (például a Rák-jegy dominanciával rendelkezők) gyakran élnek porosabb környezetben, hiszen nehezebb sokféle apróságot – főként, ha a polcon sorakozva porosodnak – rendben és tisztaságban tartani. A kívülről rendben élők (Mérleg típusú energia) pedig csak ott takarítanak, ahol mások is láthatják. Itt az idő tehát arra, hogy felépítsük, és rendszerbe tegyük az alapokat, és hétköznapi rutinná váljon a tisztaság megteremtése.
    Elsőként kezdjünk a szortírozással, nyissuk ki a szekrényajtókat és nézzük át precíz sorrendben haladva a dolgainkat. Ha túl sok a múltbéli energia – melyet a régi tárgyak szimbolizálnak –, nem fogunk tudni újdonságokat, kreatív élményeket bevonzani, hiszen nincs helye az újnak. Legyünk bátrak főként az eltört, kicsorbult, megkopott és nem használatos tárgyak kidobását illetően. Háziasszonyként én magam is tudom, hogy sokféle konyhai eszköz várja már évek óta, hogy használatba vegyék, ezeket a jónak ítélt tárgyakat cserélgessük el barátainkkal, hiszen lehet, hogy nekik épp arra van szükségük. Ha végeztünk a szortírozással, jöhet a szekrények belsejének megtisztítása, mint lelkünk alsó bugyrainak kitisztítása.
    Legyen minden illatos és tiszta, hogy igazi befogadó helye lehessen az újdonságoknak. A nehéz drapériák, függönyök kimosása, az ablak megtisztítása – mint a tisztánlátás szimbóluma – lehetőséget nyújt a szélesebb látókör megteremtésének, a lehetőségek felismerésének.         Utolsó lépésként pedig jöhet az általános takarítás, a lakás látható részein, melyek ismét színt adnak a bútoroknak – letörölve a szürkeség közömbösségre hajlamosító energiáit –, ismét illatossá és kedvessé teheti számunkra otthonunkat. A virágok, az illatos gyertyák, egy jól megválasztott falikép, a terítők (mint a nőiesség szimbóluma) élettel töltik meg otthonunkat és szívünket.
     Az igazán „szűz” típusú tanmese a mindenki által jól ismert szorgalmas hangyáról és a csak hegedülő tücsökről szól, kellemes rendrakást, önvizsgálatot, iskolakezdést és egészséges szeptembert kívánok!

La Fontaine:
A tücsök és a hangya

Mit csinált a tücsök nyáron?
Csak muzsikált hét határon.
Aztán jött a tél a nyárra,
s fölkopott a koma álla.
 
Szomszédjában élt a hangya:
éhen ahhoz ment panaszra,
s arra kérte, egy kevéske
búzát adjon neki télre.
 
„Búzát? – szólt a hangya sógor.
Már ez aztán sok a jóból!
Tél elején sincs búzád már?
Hát a nyáron mit csináltál?”
 
„Mit csináltam? Kérem szépen
muzsikáltam – szólt szerényen
tücsök mester. – Aki kérte,
nótát húztam a fülébe.”
 
„Nótát húztál, ebugatta?
Nohát akkor – szólt a hangya –
járd el hozzá most a táncot!
Jó mulatságot kívánok.”

                                                                                                                                        Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez