Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28783864
   « Vissza

Bringásélet – szakmai szemmel

 « Cikkek és hírek 
2012. október 19.
 

Szűcs Ferenc rovata

kepfile

Ahogy hűvösödik az idő, a bringásoknak is egyre jobban fel kell öltözniük. Reggelente és már késő délután szükség lehet a melegebb öltözetre.

    A megfelelő ruházat hiányában az izzadtság következtében a ruha rátapad a testre, és az az alacsony külső hőmérséklet miatt túlságosan lehűlhet, ami bizony elég kellemetlen lehet, és akár súlyos következményekhez vezethet. A minőségi téli ruhái arra lettek tervezve, hogy kellemesen és melegen tartsák a testünket mozgás közben, ezzel egyidőben pedig az izzadtságot elvezetik a külső rétegekbe, így távol tartva a nedvességet a bőrünk felületétől. A modern technikai ruházatoknak köszönhetően a hidegebb téli napokon sem kell letenni a szenvedélyünkről, a kerékpározásról!

kepfile

     De kezdjük a megfelelő aláöltözettel. Ez a „meleg érzet” legfontosabb kelléke. A megfelelő méretet választva az alá-öltözet a testünkre tapad és a speciális anyagösszetételnek köszönhetően az izzadságot elvezeti. Mindez érvényes felső és alsó ruházat esetén is.

kepfile

     A felsőruházat a szél és a csapadék ellen kell, hogy megfelelő védelmet nyújtson amellett, hogy melegen tartja testünket. Erre csak megfelelő anyagból készült ruházatok alkalmasak. Kerékpározás, de igazából minden sport közben fontos a megfelelő mozgékonyság biztosítása. Ezt csak megfe- Szűcs Ferenc rovata lelő anyagból készült ruházattal oldható meg. Senki sem szeret vastag télikabátban bringázni, miközben szakad róla a víz, nem igaz?

kepfile

     A kezek vannak kitéve legjobban a hidegnek. Amellett, hogy közvetlenül érintkeznek a levegővel,  a kormány szorítása miatt a vérkeringés is lelassul bennük, emiatt a hidegérzet fokozódhat. Mindenképpen ajánlott egy szélálló kesztyű viselése, mert a fázó kéz nagymértékben csökkenti koncentrációnkat és elvonja energiánkat.

                                 kepfile              kepfile

    A fej védelmére elsősorban kerékpáros sisakok felelnek meg, melyek téliesíthetőek. Erre a célra a meleget biztosító sisakhuzatok és arcmaszkok a legmegfelelőbbek. Ezek legfőképpen a szél ellen védenek, ezzel biztosítanak megfelelő komfortérzetet hideg időben is.

     Mindenki számára található megoldás ruházati kiegészítők tekintetében. Léteznek korszerű kar és lábmelegítők, melyek az érzékeny ízületi részeknek nyújthat megfelelő hővédelmet.

     A mai korszerű technika lehetővé teszi a kényelmes kerékpározást télen is, ami egyre több bringást sarkall a tekerésre a hidegebb napokon is. A gyártók igyekeznek kielégíteni a bringások igényeit, és széles termékpalettát nyújtanak a vásárlóknak. Mivel nálunk továbbra is a minőség a fontos, nagy gonddal választjuk meg termékeinket. A BBB márka ruházatai m inden igényt kielégítenek, és széles méretválasztékkal rendelkeznek.

     Remélem sikerült segítségünkkel kicsit eligazodni a ruházatok között. Üzletünkben személyre szabottan tudunk segíteni vásárlóinknak, és az igényeiknek megfelelő kiegészítőket
tudunk ajánlani.

     Bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk üzletünkben személyesen, a kerekpar@ bikeking.hu e-mail címen vagy a BikeKing Kerékpárszaküzlet
Facebook oldalán.

kepfile

 

 

 

 

 

 

Bike King Kerékpárszaküzlet és Szerviz, XVI. Veres Péter u. 91. • 06-70-279-7177

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez