Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.05.22. vasárnap
Júlia, Rita
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 24093385
   « Vissza

Kerületi siker: Completta az Év magyar lova

 « Cikkek és hírek 
2012. december 13.
 

kepfile
A magyar tenyésztésű Completta sorban megnyerte a Magyar Kancadíjat, a Magyar háromévesek Nagydíját és a Magyar St. Legert

     Az idei szezon egyik legeredményesebb versenylovának tulajdonosai XVI. kerületi lakótársaink. Barna Mónika és Bodó Károly a lovak igazi szerelmesei, és egyben tulajdonosai Complettának, amely a hazai élmezőny kivételeként magyar tenyésztésű versenyló. A kitűnő angol telivér a mezőkovácsházi Kerekes ménesben született, s a nyeretlen kétéves hároméves korára már igen szép eredményeket tudhat magáénak.
     A kanca futtatója a Barna és a Bodó családon kívül a Kerekes család, a Münchenben dolgozó Kerekes Károly zsoké rendszeresen hazautazott a versenyekre. (Megjegyzendő, hogy a legeredményesebb versenylónak. Latin Lovernek is ő volt a lovasa, s csak érdekesség, hogy a lovat futtató Gyolai család zöldséges üzlettel rendelkezik a Sashalmi piacon: lovuk egyik szép győzelmét is ott ünnepelték meg idén nyáron a Kertvárosi Bisztró előtt megtartott zenés mulatságon.)

kepfile

Az Év legjobb magyar tenyésztése díj átvétele a sportarénában (balról) Kerekes Károly zsoké, Barna Mónika (a futtatók nevében) és Kovács Sándor idomár


    Completta apja, a német tenyésztésű Rotteck a Németországban dolgozó Kerekes segítségével került hazánkba, és édesapja ménesében kezdett el fedezni. Rotteck késői futó volt, háromévesen kezdett versenyezni, majd négy és ötévesen hazája egyik legjobb hosszú távú lovaként versenyzett. A tenyésztésben kevés lehetőséget kapott, tíz csikója került tréninglistára, melyből eddig ketten mutatkoztak be a versenypályán. Completta őszi nagy menetelése jelentősen növelheti a fiatal Rotteck ázsióját.  
     Anyját, Covey Upot Amerikából vásárolta a kilencvenes évek első felében a VIP istálló. Az eredményes családból származó kanca nem csak itthon, de a régió versenypályáin is eredményesen teljesített, elsősorban hosszabb távokon. Eddig öt csikója született, melyek közül Completta a legjobb, aki hatalmas tenyészértéket képvisel már most. A kanca 6,4 millió forint pénzdíjat hozott gazdáinak ebben az évben. A kerületi házaspárnak gratulálunk ehhez a szép sikerhez. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. május 11.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez