Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.12.06. hétfő
Miklós, Döníz
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22703760
   « Vissza

Kultúrpiknik a minősített művelődési intézményben

 « Portaszolgálat 
2013. január 24.
 

     A Magyar Kultúra Napja alkalmából a XVI. került is megtartotta ingyenes rendezvénysorozatát január 18-tól 22-ig az Erzsébet Ligeti Színházban. A belépésért cserébe csak annyit kértek a látogatóktól, hozzanak magukkal egy könyvet, játékot, mellyel a Ligeti Könyves Kuckó vagy a Liget Café játszósarka gyarapodhat.
     Pénteken a Jazz Liget- Urbán Orsi és zenekarának lemezbemutató koncertjével indult a rendezvénysorozat. A hétvégén pedig egymást követték a családi programok. A kicsik szórakoztatásáról a Kezeslábas babaszínház gondoskodott, amíg idősebb testvéreik vagy játékos kedvű szüleik a társasjáték rejtelmeit ismerhették meg.
     Délután a kerület zenei tehetségek bemutatkozása után egy rendhagyó történelem órát hallgathattak végig az érdeklődők A magyar tánc évszázadai címmel Novák Ferenc „Tata” Kossuth-díjas koreográfus-rendező és néprajzkutatótól. Az elmélet után pedig következett a gyakorlat, a szombat a magyar táncok jegyében megrendezett I. Ligeti Táncházzal zárult.
   Vasárnap délelőtti szórakozásról a Palinta Társulat, Müller Péter Sziámi és Veres Andi gondoskodott megzenésített gyermekverseivel kicsi, NAGY, közÉpső címmel. Délben pedig Kovács Péter, XVI. kerületi polgármester és Szabó Csilla, az Erzsébet Ligeti Színház igazgatója tartotta köszöntőjét az 1 éves Ligeti Könyves Kuckó tiszteletére. A tavaly még csak egy polccal induló „hozunk könyvet, viszünk könyvet” kölcsönzési rendszer az idei évre már jó néhány könyvespolcot megtöltött, mivel az állomány négyezerre gyarapodott. A program évfordulóján egy másik is útnak indult Kultúrpont névvel – jelentette be Kovács Péter polgármester. A kiváltott hűségkártya segítségével a hatodik megvásárolt jegy után a Színház a következőt 50%-os kedvezménnyel adja.
     A születésnapi torta felvágása utána Ferenczi György tartotta meg nyitott zenés kurzusát, a nap zárásaként pedig Barki Gergely az MTA Művészettörténeti Intézet egyik történésze tartotta meg különleges tárlatvezetését A Nyolcak Elveszett képei címmel. A kiállítás a nagyközönség elől eddig elzárt, elveszett vagy annak hitt művek reprodukcióiból készült.
     A Kultúrpiknik utolsó napján, kedden nyitotta meg kapuit a Színház rovásírás kiállítása a Kamara teremben, mellette pedig Szipál Márton fotóművész tanítványa, Kanovits Gábor tartotta fotóelőadását a színházteremben. Szabó Csilla igazgató és Kovács Péter polgármester ezen a napon mutatta be a Corvin Művelődési ház rangos miniszteri elismerését.

kepfile

kepfile

kepfile

kepfile

Szabó Csilla igazgató a rovásírás kiállítás megnyitóján, kezében a Corvin Művelődési Ház elismerő okiratával

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. november 10.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez