Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.27. péntek
Angelika, Angyalka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26366762
   « Vissza

Billencs is elment…

 « Cikkek és hírek 
2013. február 20.
 

kepfile

     Billencs, a hajléktalan körülbelül húsz éve élt a Sashalmi piacon, lényegében ő volt az egyetelen, ami az európai szintű felújítás után a valamikori Sashalmi piacból megmaradt. Találékony egy típus volt, bár az is igaz, hogy ha szükséges volt, akkor be tudta tartani a szabályokat. Jópár évvel ezelőtt abból jutott pénzhez, hogy felajánlotta a parkolóba érkezőknek: ő majd vigyáz a kocsira. Aki nem adott neki védelmi pénzt, annak a kocsija véletlenül megkarcolódott. Pár nagyobb rendőrségi balhé után Billencs aztán már csak kéregetett, vagy üveget gyűjtött a szelektívből – a sashalmi gyűjtő oldala patentra járt, másként mindig fel-felborították.
     Billencs sokat ivott, de fegyelmezetten: mínusz húszban sose feküdt le részegen, mert tudta, hogy nem kel fel élve. Reggel viszont hajrá...
Utolsó napján borért indult volna a Sarki Fűszereshez a Batsányi utcába, de a társak szóltak, hogy bor van elég. Na, akkor egy feles – mondta, s elbillegett sajátos mozgásával a Margit utcán. A fűszeresnél megvette, és be is dobta azt a felest, s ez volt életében az utolsó örömteli esemény. Amint visszaindult a piacra, húsz méter után megállt a szíve, és ott halt meg a flaszteron. A boncoláson okozott még egy meglepetést: csodájára jártak az orvosok a hatalmas májának! Agglomerációban élő öccse temettette el.


   Kerületi hajléktalanok ügyével van tele a polgármesteri hivatal hirdetőtáblája. Az Alkotmánybíróság hajléktalanságot megengedő döntése után a rendőrségnek minden helyszíni bírságot vissza kell fizetni, amit eddig a hajléktalanokra az utcán lakás miatt kiszabtak. Jelentkezhet a pénzéért Bognár Ferenc Kovács Enikő, Kovács Imre, Tóth Béla, Beri Matild, Kiss András, Amler Attila, Varmaz Adnan és Lakatos Ferenc, akikkel szemben a kerületi kapitányság járőrei szabtak ki pénzbírságot – feltételezve, hogy ha ezt az összeget egyáltalán befizették.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez