Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.23. kedd
Béla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28805831
   « Vissza

Sportvezetést is vállalt a kerület jegyzője

 « Portaszolgálat 
2013. február 20.
 

A Magyar Sumo Szakszövetség a múlt év végén tartotta rendkívüli tisztújító közgyűlését. Ezen az eseményen nagy többséggel Ancsin Lászlót, a XVI. kerület jegyzőjét választották meg elnöknek. Ezzel a kertvárosi Polgármesteri Hivatal vezetője az első olyan jegyző lett az országban, aki másodállásban egy sportág szakszövetségét irányítja.

kepfile


     – Már októberben megkezdődtek a változások, amikor is a szakszövetségen belül új elnökséget választottunk – mondta az újdonsült sportvezető. – A személyi változásokon kívül a hatékonyság érdekében többek között a korábbi hét főről ötre szűkítettük az elnökség létszámát.
      Ancsin Lászlót először tehát elnökségi taggá választották, de rögtön ezután felmerült, hogy az anyagi gondokkal és személyi ellentétekkel küszködő szövetség élén is szükség lenne egy új, erőskezű vezetőre. A változások egyik motorja Bárdossy Sándor egykori világbajnok szumós (és olimpiai ezüstérmes birkózó) volt, aki emiatt még a Havashalom utcai hivatalban is felkereste Ancsin László jegyzőt. A kertvárosi köztisztviselő végül engedett a rábeszélésnek, elfogadta a jelölést, melynek eredményeképpen december 18-tól ő irányítja a sportágat.
     – Mindenki tudta, hogy rendet kell tenni a magyar szumóban. Az én személyem pedig azért kerülhetett képbe, mert a jegyzői múltam (és jelenem) garanciát jelenthetett a törvényességre és a pénzügyi átláthatóságra. A feladatom elsősorban a szövetség munkájának a vezetésére irányul, a szakmai munkával egy úgynevezett társelnök, az érdi szumóegyesület vezetője, Tarr Mihály lett megbízva.
     Ancsin László visszatért tehát a szumóhoz. Oda, ahonnan 2000-ben egy elvett világbajnoki szereplés miatt távozott. 12 évvel ezelőtt hiába szerezte meg a riói világbajnokságon való részvétel jogát, a szövetség akkori vezetése pénzhiányra hivatkozva lemondta a vébén való szereplést. A korábban válogatott birkózómúlttal rendelkező sportoló, aki levezetésképpen kezdett el szumózni, ezt követően visszavonult az aktív sportolástól. A birkózástól és a szumótól azonban nem szakadt el, aktív szerepet vállalt a Kertváros SE létrehozásában, és nagyrészt neki köszönhető, hogy a kerület legfiatalabb sportklubja rövid idő alatt a Kertváros legnagyobb létszámú egyesületévé nőtte ki magát.
     – A legfontosabb feladatunk, hogy a nyári Világjátékokra kvalifikált egyetlen magyar versenyzőt, Kálló Gyöngyit minél jobban felkészítsük a nem olimpiai sportágak seregszemléjére. A távlati cél azonban az, hogy minél több tehetséget találjunk, akik a későbbi világversenyeken eredményesen képviselhetik majd sportágat.
     Ancsin László szerint az új megbízás éppen jókor jött, hisz január 1-től a Polgármesteri Hivataloktól számos feladat a járási hivatalokhoz került át, a kisebb létszámú apparátus irányítása pedig várhatóan kevesebb leterheltséggel jár. Ugyanakkor a helyi sportéletnek is jót tehet az ő sportvezetői kinevezése, elég csak egy példát említeni: a szövetség és a Kertváros SE egyformán vett részt a Magyar Olimpiai Bizottság pályázatán, és mindkét szervezet komoly összeget nyert versenyrendezésre. A szövetség 1 millió, a kertvárosi klub pedig 600 ezer forintot kapott.  
    Zárásképpen két érdekesség: a szumó lassan kertvárosi sportágnak mondható, hisz a szövetség korábbi vezetője, Kollárik Mihály, aki jelenleg még az Európai Szumó Szövetségnek az elnöke, szintén Árpádföldön lakik. Ugyancsak érdekesnek tűnik, hogy a fiatal múlttal rendelkező Kertváros SE vezetősége az elmúlt időben igencsak bombaerőssé vált. Az elnök az a Bacsa Péter lett, aki a Magyar Birkózó Szövetség elnökségének is a tagja, illetve a bíróbizottságnak is az elnöke. Mellette még Szűcs Endre, a Budapesti Súlyemelő Szövetség elnöke, Hóbor Béla, a világ egyik, hanem a legjobb röplabda-játékvezetője és a már említett Ancsin László és Kollárik Mihály tagjai az elnökségnek. R. T.

 

A FELESLEGES KILÓKTÓL nem kell feltétlenül megszabadulni, hanem azokat akár hasznosítani is lehet. Erre kínál lehetőséget a Kertváros SE Birkózó és Sumo Szakosztálya, ahova szeretettel várnak minden 100 kg feletti testsúllyal rendelkező nőt és férfit. A szumó sportág (nem a tévéből ismert szakrális japán küzdelem, hanem ennek a versenysportváltozata) ugyanis könnyen elsajátítható, és a nehézsúlyú versenyzőkre minden klubnál nagy szükség van. Aki érez magában elegendő ambíciót, az hívja a 06/20 460-7945-ös telefonszámot, és jelentkezzen az egyesületnél, ahol garantáltan heti rendszerességgel mozoghat majd. Ennek hatására pedig nem csak leadhat kilóiból, de jobban érzi majd magát a bőrében is.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez