Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.12.01. szerda
Elza
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22634697
   « Vissza

Szédületesen fejlődik az Ikarus

 « Portaszolgálat 
2013. február 20.
 

kepfile

     281 atléta, ebből 229 leigazolt versenyző, akik közül heten már valamelyik válogatottban is szerepeltek. Az Ikarus BSE sportolói tavaly ismét kiváló eredményeket produkáltak, és a 41 sporteseményen, melyen részt vettek, annyi pontot gyűjtöttek, hogy a klubok országos rangsorában az előkelő 12., a fővárosi viszonylatban pedig a 3. helyen végeztek. S, ha csak a Budapest-bajnokságokon elért helyezéseket nézzük, akkor már az Ikarus BSE atlétái voltak a legeredményesebbek.
    Volt oka tehát az ünnepelésre a Kertváros kimagaslóan legjobb sportegyesületének, amely február 1-én a Táncsics Mihály Általános Iskolában tartotta hagyományos évzáró és évadnyitó rendezvényét. Az eseményen az önkormányzat is képviseltette magát – Kovács Péter polgármester a szakosztály tiszteletbeli, Szász József pedig társadalmi elnökeként, dr. Csomor Ervin sportért felelős alpolgármesterként, Ancsin László jegyző pedig sportvezetőként volt jelen –, illetve a Magyar- és a Budapesti Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós és Korompai Péter is elfogadta az Ikarus BSE vezetésének a meghívását.
      A rendezvényen a szakosztály részéről ifjabb Tomhauser István értékelte a 2012-es eredményeket. A legjobban teljesítő sportolókat a két fő támogató, az önkormányzat és a Docler Holding külön jutalomban részesítette. Az eseményen egy nagy visszatérő is részt vett: a klub legnagyobb klasszisának számító Kiss Dániel ugyanis végre egészségesen lehetett jelen a rendezvényen. Ez azért is nagy szó, mert, amikor utoljára így kezdte az évet, 2010-ben, akkor fedettpályán és szabadtéren is kimagaslóan jól futott.
      A február 1-i rendezvényen az idei célok közül is elhangzott néhány. Az egyesület mindenképpen szeretne egy dobópályát kialakítani, mert ez elengedhetetlen a komoly atlétikai versenyek megrendezéséhez, másrészt egy nagyobb kondtiteremben is gondolkodnak, melynek kialakításával nem csak a sportolók gazdagodnának, hanem az edzői öltöző hiánya is (a korábbi kisméretű konditerem helyén) megoldódhatna. Kovács Péter polgármester – aki egy esztendővel ezelőtt azt kérte, hogy az Ikarus létszámban győzze le a nagy rivális Honvédot, ami sikerült is a klubnak – pedig ezúttal azt kérte az egyesülettől, hogy 2013 végén már az ország legjobb tíz egyesülete között tartsák majd számon az Ikarust. Ha a szakosztály továbbra is ebben az ütemben fog fejlődni, akkor ezt a kérést sem lesz majd nehéz teljesíteniük. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. november 10.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez