CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28780771
|
2013. március 21.
|
|
|
Megjelent az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) öko termesztéstechnológiai füzetsorozatának első tagja, amely az öko burgonyatermesztés lépéseiről szól, s egyben felhívja a figyelmet a minőséget befolyásoló tényezőkre.
Ízelítő a tartalomból: fajtaválasztás; vetésforgó: megfelelő elő- és utóvetemények részletes bemutatása; vetőgumók előkészítése; a tápanyagellátás kritikus pontjai, különböző módjai; ültetési variációk; szabadföldi (takarás nélküli) korai újburgonya technológiája; fátyolfólia-takarásos korai újburgonya termesztéstechnológiája; betakarítási, tárolási tanácsok; a gumókon megfigyelhető károsodások színes képekkel illusztrálva, elkerülésük lehetőségei; üzemgazdasági elemzés; burgonya ABC, minőségi követelmények; érzékszervi jellemzők A kiadvány alapjául szolgáló mű a Forschungsinstitut für biologischen Landbau (FiBL) szerkesztésében készült el, a magyar fordítást hazai, kutatókból és gazdákból álló szakértőgárda igazította a hazai viszonyokhoz. (Ami ebben a könyvben nincs benne a burgonyáról, azt valószínűleg nem is érdemes tudni. A szerk.) A teljes kiadvány díjmentesen letölthető a honlapról, de a nyomtatott példány is megrendelhető az info@biokutatas.hu címen 900 Ft önköltségi áron. |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|