Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654233
   « Vissza

Összefogás a gyermekekért

 « Portaszolgálat 
2013. április 18.
 


     Második alkalommal került megrendezésre a Márciusban nefelejcs kulturális programsorozat, amely Budapesten a gyermekvédelmi gondoskodásban – gyermekotthonokban, lakásotthonokban, nevelőszülőknél – közel 3000, a családjából kiemelt gyermek számára biztosított térítésmentes kulturális és szabadidős program­lehetőségeket. A programsorozat fővédnöke Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, valamint Csomós Miklós, Budapest Oktatásért és Kultúráért felelős főpolgármester-helyettese volt.
     A Márciusban nefelejcs programok célja a társadalmi felelősségvállalás erősítése a gyermekvédelem területén is. Így született a kezdeményezés, amely összefogásra késztette a magán- és versenyszféra résztvevőit, valamint a fővárosi és az állami fenntartásban működő intézményeket, hiszen ma Magyarországon a jövő alakításában, jobbá tételében széles körű felelőssége van minden vállalatnak. Ez fontos lehet nem csak a gazdaság társadalomra gyakorolt rendkívül erős befolyásoló hatására, hanem a jövő társadalmának meghatározásában is.                            

       A programsorozat kiemelt rendezvénye a „Budapesti Gyermekvédelmi Nap a Fővárosi Állat- és Növénykertben” volt, melyet március utolsó hétfőjén rendeztek meg. Itt került aláírásra az az Együttműködési megállapodás a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, és a Fővárosi Állat- és Növénykert között, amely „A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok – szakiskolában, szakközépiskolában, gimnáziumban és technikumban tanulók – számára nyújt lehetőséget. Ennek köszönhetően a gyermek- és lakásotthonok a kötelező feladatellátáson túl, szervezett formában tartalmas iskolán kívüli kulturális programlehetőséggel is szolgálhatnak: az állatkert megismerésével, gondoskodás, odafigyelés, valamint közönségprogramokban való részvétellel.”

                                                                  

kepfile


     A rendezvény fővédnöke, Szatmáry Kristóf kö­szön­tőjében elmondta, hogy mint gyakorló édesapa tudja, a gyerekek szempontjából milyen fontos a világ megismerése, kulturális programokon való részvétel, a szabadidő hasznos eltöltése. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara társadalmi szerepvállalása a családjukból kiemelt gyermekek és fiatalok számára próbál lehetőséget teremteni, tekintve, hogy a gyermekotthonok, nevelőszülők nem minden esetben tudják ezt biztosítani, finanszírozni.

kepfile

                                                             A rendezvény fővédnöke, Szatmáry Kristóf

kepfile

 
     A Kamara felvállalta e terület támogatását, hiszen a kis- és középvállalkozások megerősödésében jelentős szerepük van és lesz a szakképzésben részt vevő fiataloknak. Fontos, hogy e programsorozat nem az adományozásról és az anyagi segítségről, hanem az összefogásról és a lehetőségek megteremtéséről szól.

     A programsorozat záró rendezvénye a 2013. április 6-i Varázscsepp Tehetségkutató Verseny országos döntője, amely a gyermekvédelmi ellátásban nevelkedő, 8-18 éves gyerekek, szakképzésben részt vevő tanulók és fiatalok számára került megrendezésre. A rendezvényen a BKIK-t Szatmáry-Jähl Angéla a Kereskedelmi Tagozat elnöke, valamint Szántó Edina Anna koordinátor képviselte.
Köszöntőt mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, dr. Deutsch Tamás EU-parlamenti képviselő, valamint Csomós Miklós főpolgármester-helyettes. Mindannyian fontosnak tartották kiemelni: a gyermekek támogatása és tehetségük kibon­­ta­koz­­ta­tásának segítése kiemelten fontos feladata a társadalomnak.
     Dr. Herczeg Krisz­tián, a Cseppkő Gyermekotthon igazgatója a rendezvény házigazdájaként tolmácsolta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter üzenetét, valamint köszönetét fejezte ki a verseny támogatóinak, többek között Szatmáry Kristóf államtitkárnak, és Szatmáry-Jähl Angéla tagozati elnöknek.

      A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara társadalmi felelősségvállalása a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok – szakiskolában, szakközép­iskolában, gimnáziumban és techni­kumban tanulók – támogatására és a lehetőségek megtalálására példaértékű, és követendő célként fogalmazódhat meg a társadalom egyes szektorai számára.
                                                                                                                       Szántó Edina Anna

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez