Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 50 dkg sárgarépa, gyökér, 2 db karalábé, 10 db gomba (fél kg), 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 dl olaj.
A felaprított hagymát olajon megfonnyasztjuk, a felkockázott gombával pörköltet készítünk. A petrezselymet apróra vágjuk, félretesszük. A zöldségeket sós vízben megfőzzük, ha kihűlt, felszeleteljük. Olajjal kikent jénai tálban rétegenként leterítjük a zöldségeket: répa, karalábé, brokkoli, pörkölt, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk petrezselyemmel. És így tovább, amíg tart az alapanyag, majd a maradék olajat ráöntjük. A tetejére tejföl kerüljön. Sütőbe rakjuk, fedő nélkül 150 fokon kb. 20 percig átsütjük.
Jó étvágyat kívánunk! |