Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28781595
   « Vissza

Összefogás a kerékpáros közlekedés fejlesztéséért

 « Portaszolgálat 
2013. július 18.
 


Igazi kistérségi rendezvényként aposztrofálhatjuk a június végén megrendezett csömöri bringafesztivált, hiszen a Csömör közeli kerületek és települések vezető  is részt vettek a rendezvényen. A fesztivált a csömöri önkormányzat és kerékpáros szakosztály szervezte azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztésének fontosságára.  

kepfile

Kovács Péter XVI. kerület, Fábri István Csömör, Solymosi Sándor Kistarcsa polgármestere, illetve Szász József XVI. kerületi képviselő, valamint Molnár László Nagytarcsa alpolgármestere a körtúra Cinkotai állomásán.


   Egy kerékpáros rendezvényen minden kerékpár és minden kerékpáros egy-egy demonstrálást jelent a kétkerekezés ügye mellett. Itt valóban igaz a mondás: mindenki számít, mindenki ugyanolyan fontos!
    Az „ügy” szempontjából ugyanakkor nagy jelentősége van annak is, hogy személyes jelenlétükkel ismert személyiségek hangsúlyt adjanak a megfogalmazott céloknak, növeljék a közvélemény, a média figyelmét.
    A szombati magyar mountain bike versenyt és egész napos fesztivált követően vasárnap két túra közül választhattak a bringázók. A rövidebb távból álló csömöri körtúrán Biró Attila Csömör alpolgármestere kerékpáros idegenvezetése mellett ismerhették meg a település természeti és kulturális értékeit a lelkes érdeklődők.
     A Gödöllői kistérségi körtúra csapatát a kétnapos fesztivál ötletgazdái és fő szervezői, Fábri István Csömör polgármestere és Valter Tibor mountain bike szövetségi kapitány vezette. A csapatot a térség számos önkormányzati vezetője fogadta. Cinkotán Kovács Péter, XVI. kerületi polgármester csatlakozott a Csömörről induló kerékpárosokhoz Szász József körzeti önkormányzati képviselő és helyi kerékpárosok társaságában. Nagytarcsán a község alpolgármestere, Molnár László (maga is rendszeresen tesz mountain bike túrákat), illetve a körtúrához szintén itt csatlakozó Solymosi Sándor, Kistarcsa város polgármestere is kerékpárra pattant – miután a négy önkormányzati vezető a nagytarcsai templomtéren közösen aláírta a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztésének fontosságát hangsúlyozó nyilatkozatot. 

kepfile
    

Az előtérben Dr. Gémesi György, Gödöllő és Rimóczi Sándor, Nagytarcsa polgármestere a gödöllői megállónál

     Rákoscsabán Horváth Tamás XVII. kerületi alpolgármester írta alá Riz Levente polgármester megbízásából a nyilatkozatot, majd a fogadó küldöttség tagjaként Virág Mihály körzeti önkormányzati képviselő szállt nyeregbe, hogy a többiekkel üdvözölhesse Pécel város főterén Szöllősi Ferenc polgármestert és az itt csatlakozó Oláh János kerepesi jegyzőt. A bringafesztivál szombati napjára is kilátogató és ott rövid üdvözlő szöveget mondó péceli vezető szintén kerékpárra ült, majd a többiekkel hajtott Isaszeg városáig. Ott Mészáros Gusztávné önkormányzati képviselő írta alá Hatvani Miklós polgármester megbízásából a nyilatkozatot. Az isaszegi BMX-eseket vezető képviselő asszony egyébként szintén ellátogatott a szombati fesztiválnapra.
     Dányban Alekosz Iliász alpolgármester, miután Gódor Lajosné megbízásából aláírta a közös önkormányzati nyilatkozatot, a helyi kerékpárosokkal együtt tekert tovább Zsámbokig. Ott Holló Ilona polgármester több helybelivel együtt ült nyeregbe és kerékpározott el Vácszentlászlóig. Az érkezőket Horváth László helyi polgármester köszöntötte, mint ahogy a közeli Valkón is a település vezetője, Sziráki Szilárd polgármester írta alá a hivatal előtt az akkor már sokak által aláírt kerékpáros dokumentumot.
      A valkói emelkedő előtt csatlakozott a kitartó csapathoz Rimóczi Sándor, Nagytarcsa polgármestere is. A túra legmagasabb pontján rövid záport is átvészelő társaságot ezután Gödöllőn, a Művészetek Háza előtt fogadta dr. Gémesi György, a város polgármestere, aki maga is gyakran tesz hosszabb-rövidebb kerékpáros túrákat a térségben. A rövid aláírási ceremónia után Szadára hajtott a gödöllői mountain bike csapattal kiegészült csoport, ahonnan az őket fogadó helyi aktivisták frissítőjét örömmel elfogadva Mogyoródra kerékpároztak, hogy a főtéren Babicz László polgármester köszönthesse őket. Vécsey László szadai polgármester, a körzet országgyűlési képviselője szintén aláírta a dokumentumot. Az utolsó előtti aláírási aktus után Kerepes, azon belül is a Szilasligeti Közösségi Ház volt a célpont, ahol Kiss Károly alpolgármester fogadta az összesen 100 kilométeres túrát teljesítő kerékpáros csapatot.
     A Franka Tibor polgármester megbízásából aláírt közös nyilatkozat így mind a 15 önkormányzati vezető kézjegyét tartalmazza. A legkitartóbbak Kistarcsán keresztül a reggeli indulási pontra, a csömöri Bulgárkertbe tekertek, ahol örömmel tapasztalták az előző napi kerékpáros fesztivál első eredményét: a szombatra elkészült ún. kerékpáros pumpa pályát már lelkes helyi gyerekek vették birtokukba…

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez