Hozzávalók: 30 dkg darált hús, 30 dkg csont, 1 zsemle, 1 tojás, 1 leveszöldség, 1 darabka zellergumó, 2-3 db krumpli, 1 fej hagyma, 1 evőkanál zsiradék, 1 dl tejföl, őrölt és szemes bors, 1 csipet köménymag, só, 1 mokkáskanál pirospaprika A húst összegyúrjuk a tejben áztatott, majd kifacsart zsemlével, a lereszelt 1-1 szál sárgarépával, gyökérrel, zellerrel, a tojással és sóval, őrölt borssal ízesítjük. Zsíron megfonnyasztjuk a lereszelt hagymát, meghintjük pirospaprikával, felöntjük 2 liter vízzel. Belerakjuk a felkarikázott leveszöldséget és felforraljuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk a húsmasszából, a levesbe tesszük, a csontot is hozzáadjuk, valamint a teakosárba tett szemes borsot, köményt. Lassú tűzön kb. 20 percig forraljuk, beletesszük az apró kockára vágott krumplit, ízlés szerint sózzuk. Miután minden megfőtt, megtejfölözve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! |