Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28778363
   « Vissza

Városnézések gyalog és két keréken

 « Cikkek és hírek 
2013. augusztus 27.
 


Szeptemberben hozzáértő idegenvezetéssel fedezhetjük fel lakóhelyünket. Benedek Ágnes helytörténész gyalogos és kerékpáros túrákra invitál az őszi hétvégéken.

kepfile


HOGYAN SZÓRAKOZTAK ELEINK A MÁTYÁSFÖLDI ÚRI VILLANEGYEDBEN? 7-én, szombaton végigsétálunk a legszebb fasorok közt, megismerjük a patinás épületek hajdani lakóinak vidám és megható történeteit. Betérünk a festett kazettás mennyezetű evangélikus templomba, a báli bevételekből épült katolikus templomba, érintjük az egykori nagyszállót és pihenőparkot is. Indulás: 10 órakor a Pilóta utca – Veres Péter út saroktól.
AZ ELSŐ MAGYAR SOROZATGYILKOS NYOMÁBAN CINKOTÁN. 21-én, szombaton kinyomozzuk, ki volt Kiss Béla, a cinkotai asszonyirtó. Több épületbe is betérünk, ahol a házasságszédelgő járhatott: a földesúri kastélyparkba, a leányárvaházba (ma gimnázium), a százéves tájházba, az öregtemetőbe, és az ezeréves múltú templomba, ahol felcsendül az orgonaszó. Indulás: 10 órakor a Cinkota HÉV-megállóból, a műemlék mozdonytól.
A LIBÁS TÓTÓL A FORRÁSIG: CAPRERA-PATAK. 21-én, szombaton Cinkota festői szépségű kis patakja mentén sétálva kiderül, hogyan faragott a kultúra a libás tóból strandfürdőt, hol hűsítette magát a grófnő, és mit cinkelt a török pasa? Szó esik még kocsmákról, Istók szobráról, villanytelepről és bunkerekről. A sétát Széman Richárd helytörténész vezeti. Indulás: 15 órakor a Cinkota HÉV-megállóból, a műemlék mozdonytól.
NAGYICCÉTŐL SASHALOMIG: KASTÉLYTÓL A VÍZMŰVEKIG. 28-án, szombaton kiderül, miként álmodta meg Sashalmot egy kocsmáros. Érintjük a műemlék Festetics kastélyt, a „vártemplomot”, a megújult parkokat, a vízművek tározóját és a helytörténeti fasort. Indulás: 10 órakor a Nagyicce HÉV-megállóból.
KERÉKPÁRON MÁTYÁSFÖLDRŐL A NAPLÁS-TÓIG. 29-én, vasárnap az ómátyásföldi villanegyed bebarangolását követően a Szilas-patak mentén, nagyrészt földúton lekerekezünk a Naplás-tóhoz, amit a látványos tanösvény mentén megkerülünk. Könnyű túra, gyerekeknek is! Indulás: 15 órakor a Pilóta utca – Veres Péter út saroktól.
Bővebb információ a Kertvárosi Időutazó facebook oldalán. A nyári szabadságok miatt lapzártakor a helyszínek egyeztetése még zajlik, ezért időpontváltozás lehetséges! Érdeklődjön a 06-20/9310-800 telefonszámon Benedek Ágnesnél. A 2,5-3 órás séták részvételi díja: 900 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak 500 Ft. Szeptember 21-én ingyenesek a városnézések.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez