Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655142
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2013. szeptember 19.
 



XIV. kerület

Fakárok

A Mályva tér 9-nél egy 15 méteres fa ága szakadt le villanyvezetékre augusztus 7-én, a raj III/létra használatával távolította el.
Augusztus 13-án este vonultak ki a tűzoltók a Gizella út és Eleonóra utca kereszteződéséhez, ahol egy 6 méteres, lehasadt faág okozott forgalmi akadályt.
Augusztus 16-án éjszaka a Stefánia út 83-85. szám előtt egy 7 méter magasságban letört faágat mentesítettek kihúzós létra és fűrész segítségével.
Villanyvezetékre szakadt faágat szedtek le kézi erővel a Dorozsmai utcában augusztus 21-én reggel.
Szeptember 8-án este a Pillangó utca 22. előtt egy letört, hatméteres akácfa ágat húztak félre az útról a járókelők.

Zárlat

Az Álmos vezér park 25-ben, egy családi ház emeleti szobájában gyulladt meg a konnektor augusztus 7-én hajnalban. A tüzet a lakók a raj kiérkezése előtt áramtalanítással megszüntették.

Avar-, gaz-, szeméttüzek

A kb. 200 négyzetméteren égő száraz aljnövényzetet egy D-sugárral oltották el a tűzoltók augusztus 9-én késő délután a Csömöri út 50-nél.
A Lőcsei utca 41.szám előtt a lakók oltották el az égő gazt augusztus 19-én este. Augusztus 21-én a Handzsár utca 2-nél az összehordott, meggyulladt szemetet a tűzoltók oltották el egy D-sugárral.
Augusztus 22-én éjfél után a Mexikói út elején lángoló szemétdombot puttonyfecskendővel és kézi szerszámokkal oltottak.
Augusztus 25-én délben a Pöstyén utca 21-nél 2 db D-sugárral oltották a 400 négyzetméteren égő aljnövényzetet.
Szeptember 7-én délután a Dózsa György út 9-nél égett az összehordott szemét.

Közlekedési balesetek, mentések

Az Egressy út 73. előtt egy Peugeot Boxer fának ütközve az oldalára borult augusztus 10-én 15 óra 20 perckor. Egy személy súlyosan megsérült, állapota a helyszínen nem volt megállapítható. A raj az autót a kerekeire állította, a fát eltávolította az útból.
Augusztus 14-én reggel 6 óra körül villamosmegállóba, gyalogos aluljáró lépcsőjére hajtott egy autó az Örs vezér terén. Egy ember meghalt, hárman súlyosan megsérültek. A tűzoltókat 6 óra 58 perckor riasztották.
A Wass Albert téren kigyulladt egy személyautó motor- és utastere augusztus 17-én reggel.
A szándékos gyújtogatás gyanúja merült fel a Gvadányi út 1. szám előtt kiégett VW Golf esetében, ami augusztus 21-én éjjel történt.
Közlekedési balesethez hívták a rajt augusztus 27-én 10 óra 56 perckor az Egressy út 115. elé. Egy személy súlyos sérüléssel került kórházba.
Augusztus 28-án dél előtt az M3-as autópálya Nagy Lajos király útja és a Rákospatak utca közötti szakaszán egy Suzuki egy Scania típusú kamion hátuljába hajtott, egy személy életét vesztette.
Augusztus 29-én délelőtt a Hősök tere 1-nél egy Honda személygépkocsiból nagy mennyiségű üzemanyag ömlött az útra, amit a raj homokkal mentesített. Az autó elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.
Szeptember 7-én délután két személyautó karambolozott a Stefánia és Thököly út sarkán, személyi sérülés nem volt. A forgalmi akadályt a tűzoltók hárították el.

Lakásfelnyitások

Segítségnyújtás céljából a tűzoltók nyitottak fel egy lakást augusztus 18-án a Nonn János utca 1-ben.
Rendőrségi kérésre augusztus 21-én délelőtt történt hasonló a Róna utca 146-ban.

Kigyulladt grillsütő

A Pillangó utcai Tesco-ban meggyulladt az ipari grillsütő hőbefúvó ventillátora augusztus 18-án. A tüzet a dolgozók egy 6 kg-os porraloltóval eloltották.

Tűz a bódéban

A Szépművészeti Múzeumtól kb. 200 méterre eső 10 négyzetméteres hajléktalan-bódéban meggyulladt a papírhulladék szeptember 6-án, egy D-sugárral oltották el. Egy személyt kivizsgálásra az Erzsébet kórházba szállítottak.

Téves jelzés

Szeptember 10-én reggel tévesen jelzett tüzet a Csáktornya parki általános iskola berendezése. A riasztott rajt visszafordították.

 

XVI. kerület

Betegmentések

Egy Nyitra utcai családi ház konyhájában elesett egy idős személy és nem tudta beengedni a mentőket augusztus 10-én. A tűzoltók az ablakon keresztül hatoltak be a házba.
Szeptember 10-én reggel egy Szent István utcai lakásban elesett egy hölgy és nem mutatott életjelet. Mozgássérült férje nem tudta beengedni a mentőket, mígnem egy hozzátartozójuk kulccsal ki nem nyitotta az ajtót. A közben riasztott tűzoltók adatfelvétel után átadták a helyszínt a hatóságoknak.

Leszakadt fák

Kettéhasadt egy 15 méteres fa a József utca 84. előtt augusztus 13-án. A telefonvezetékre zuhant és a gyalogosforgalmat veszélyeztető fát a raj motoros fűrésszel távolította el.
Augusztus 30-án egy 12 méteres fa hasadt ketté a Rákospalotai határút 79-nél. A tűzoltók IV/létra használatával, a rendőrség segítségével távolította el, vágás közben egy légkábel elszakadt.

Égő kocsi

Egy Lőpor utcai ingatlan garázsa előtt álló személyautó augusztus 14-én éjfél előtt teljesen kiégett. Megolvadtak a hátsó gumik, pótkerék, a garázsajtó borítása. A rajt éjfél után 47 perccel riasztották, személyi sérülés nem történt.

Aknába zuhant

Családi ház pincéjében lévő szerelőaknába esett egy személy augusztus 26-án délután a Rimaszombat utcában. Az illető horzsolásos, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Villámcsapás

Villám csapott egy Vidámvásár utcai ház kéményébe augusztus 28-án délelőtt. A kémény fedőlapjából letört egy darabot, a bélés megrongálódott, a tisztítónyílások ajtói kirobbantak. A pincében lévő kazánházban a becsatlakozó füstcső szétesett, égtek a pince helyiségei, bennük bútorok, gépek, eszközök megsemmisültek, a hőtől megolvadtak. A tűzoltókat 10 óra 5 perckor riasztották, személyi sérülés nem történt.

Füstölgő konyha

Szeptember 1-én a tűzoltók az erkélyablakon át hatoltak be egy Üzbég utcai lakásba, ahol a konyhai tűzhelyen felejtett étel eresztett bodor füstöt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez