Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.11.29. hétfő
Taksony, Brenda
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22613038
   « Vissza

Az iskolarendőrök és a léggömbök

 « Portaszolgálat 
2013. szeptember 19.
 

kepfile


      Meglepően nagy volt a rendőri készültség szeptember 2-án a zuglói Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola környékén. Mint kiderült, a rendőrök demonstratív okokból biztosították ennyire a Hermina úti iskola tanévnyitó ünnepségét, mivel az Országos Rendőr-főkapitányság ebben az intézményben tartotta a 2013-14-es Iskola rendőre program sajtótájékoztatóját. A rendőrök látványa persze nem az elrettentést szolgálta, erre figyeltek is, emiatt például több hölgyrendőrt is mozgósítottak. Ráadásul az egyenruhások kezében egy-egy köteg léggömb is volt, ami szintén elnyerte a gyerekek (és a szüleik) tetszését. Az udvaron tartott ünnepségen az igazgató, a tankerületi igazgató és az alpolgármester mellett dr. Halmosi Zsolt dandártábornok személyében egy rendőri vezető is felszólalt.
      Az országos rendőrfőkapitány helyettese elmondta, az Iskola rendőre programot kísérleti jelleggel 2008. szeptember 1-én indították el, s mivel a kezdeményezés hamar népszerű lett, ráadásul az eredmények is igazolták a jogosságát, a mai napig működik. A 2013-14-es tanévben a program keretében megközelítőleg 2800 intézménybe már 2200 rendőrt delegáltak. Az iskolarendőrök szeptember hónapban a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában az oktatási intézmények környékén teljesítenek szolgálatot. Ott, ahol a rendőri állományból nem tudják ezt biztosítani, a polgárőrök is besegítenek.
     A rendőri jelenlétnek elsősorban prevenciós szerepe van, a rendőr láttán az autósok figyelmesebben közlekednek, az egyéb bűnelkövetők pedig messze elkerülik ezeket az intézményeket. Dr. Halmosi Zsolt dandártábornok a tanévnyitó sajtótájékoztatón elmondta, hogy az iskola rendőre program lényege a megelőzés. Azaz hogy a gyerekeket minél fiatalabb korban megismertessék a rájuk leselkedő veszélyekre, illetve, hogy felhívják a figyelmüket a biztonságos közlekedésre. A rendőrség számára persze az sem elhanyagolható szempont, ha a gyerekek és a szüleik megszeretik az egyenruhásokat, és félelem nélkül bizalommal tudnak hozzájuk fordulni. Emiatt tartja fontosnak az ORFK, hogy minden évben személyesen is jelen legyenek valamelyik iskola tanévnyitó ünnepségén. Idén a Hermina úti iskolára esett a választás, ahol a rendőrök az elsős diákokat fényvisszaverő mellénnyel és egy-egy lufival ajándékozták meg. (teg)

kepfile

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. november 10.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez