Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.10.23. szombat
Gyöngyi
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22379740
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2013. október 18.
 


XIV. kerület

Közlekedési mentések

Egy Honda Civic személygépkocsiból kifolyt üzemanyagot mentesítesítettek homokkal szeptember 12-én az Örs vezér terén, szeptember 16-án hasonló eset történt a Bátorkeszi utcában.
Szeptember 22-én délután az Állatkerti körúton Peugeot 206-os és Audi A8-as gépkocsik ütköztek össze, egy személyt fejsérüléssel vittek kórházba.
Október 8-án este 8 órakor a Róna utca 147-hez szólt a riasztás, ahol két személyautó karambolozott. A raj a forgalmi akadályt megszüntette.

Rendőrségi kérésre

Egy Kerepesi úti lakást nyitott fel a raj a kitekintő ablak betörésével szeptember 13-án éjfél után.

Fakárok

Az Amerikai út 52-nél hatméteres faág tört le az úttestre egy 20 méteres fáról szeptember 14-én.
Szeptember 17-én a Besnyői utca 8. szám előtt fa dőlt egy Ford Fiestára. Összetört a bal hátsó lámpabúra, a tetőrész és a kocsi bal oldala benyomódott. Senki nem sérült meg.
Az Örs vezér terén 10 méteres fa dőlt egy Toyota Yarisra és egy Renault Megane-ra. A Nezsider parkban egy kidőlt fa okozott kárt két gépkocsiban. A Szugló utca 137. előtt telefonvezetékre, majd az úttestre zuhant fát fűrészeltek szét.
Szeptember 18-án kerítésre dőlt fát vágtak szét a Csernus utca 18-nál. Focipálya kerítésére dőlt egy 10 méteres faág a Csertő utca 6-ban. Járdára dőlve veszélyeztette a forgalmat egy kidőlt fa az Ormánság utca 4-nél.
Kettéhasadt egy 15 méter magas fa szeptember 23-án a Mogyoródi út 130-nál. A tűzoltók létra használatával, motoros fűrésszel vágták össze.

Szeméttüzek

A Rákosfalva park 5-tel szembeni romos épületben 5 négyzetméteren égő szemetet, rongyokat oltottak el szeptember 15-én.
Szeptember 18-án délután a Francia út 55-nél égett a szemét, amit a lakók részben eloltottak. A végleges oltást a raj egy puttonyfecskendővel végezte el.
Szeptember 21-én reggel az Ungvár utca 3. előtti buszmegálló szemétgyűjtőjét kellett eloltani.
Szeptember 29-én éjjel teljesen kiégett egy zöld kuka az Örs vezér terei metró-aluljárónál, a tűzoltók egy D-sugárral oltották el.
Október 1-én 18 óra után egy D-sugárral oltották el az Ilka utca 1. szám előtt lángoló szemétdombot.

Elakadt a lift

Az Ajtósi Dürer sor 19-21-ben elakadt a lift szeptember 19-én délután. A raj egy beszorult utast a gondnok segítségével mentett ki.

Tűz a szobában

Egy Torontál utcai társasház földszinti lakásában lángra kapott az ágybetét és ágynemű szeptember 19-én. A tűzoltókat 15 óra 53 perckor riasztották, személyi sérülés nem történt.

Becsapódott az ajtó

Október 3-án éjjel Csertő parki lakásából kilépve becsapódott a lakó mögött az ajtó. Az elektromos tűzhelyen fövő étel erős füstölésbe kezdett, az áramot a tulajdonos kintről kikapcsolta. A lakást a tűzoltók az ajtó betörésével nyitották fel.

Az idő vasfoga

A Bolgárkertész utca 15-17. szám alatti négyemeletes lakóépület ereszét díszítő kőelemek meglazulva lógtak a járókelők feje fölött. A tűzoltók október 4-én a veszélyes elemeket eltávolították.

Betegmentés

Október 4-én este a mentők hívták a rajt az Erzsébet királyné útja 1-be, ahol egy zúzódásos, agyrázkódásos beteg nem tudta beengedni a segítséget. A raj az erkélyajtó zárjának feltörésével ment be.

 

XVI. kerület

Leszakadt fák

A Hősök tere 6-8-ban faág szakadt az úttestre szeptember 17-én.
Szeptember 18-án 8 méteres faág hasadt a járdára a Fuvallat utcában.
Szeptember 21-én az Albán utca 16-nál letört faág zuhant a telefonvezetékre, veszélyeztetve a gyalogosforgalmat. A tűzoltók dugólétra használatával szétfűrészelték.
Október 2-án reggel egy gyökerestől kidőlt akácfát fűrészeltek szét a Devecseri utca 2/A. előtt.

Túlfűtött kályha

Szeptember 19-én túlrakták a kályhát egy Matild utcai házban, amely átizzva veszélyt jelentett. A raj kipucolta és visszahűtötte a tüzes fűtőtestet.

Halálos baleset

Szeptember 25-én 14 óra 26 perckor riasztották a tűzoltókat az M0-ás körgyűrű 62-es kilométeréhez, ahol egy személyautó a szalagkorlátnak ütközve felborult. Elhunyt vezetőjét feszítő-vágóval emelték ki.

Közlekedési mentés

Közlekedési baleset volt szeptember 29-én a Rákosi és Batthyány út kereszteződésében, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók áramtalanítás után a közlekedési akadályt elhárították.

Zárlat

Október 2-án este a Paripa utca 10-ben izzott a ház falába épített elektromos vezeték, amit a tulajdonos áramtalanítással megszüntetett. A fal kormozódásán túl más kár nem keletkezett. Fontos tudni, hogy ilyenkor is értesíteni kell a tűzoltókat a kárrendezés miatt.

Cserépkályha

Október 4-én délután a Kossuth Lajos utca 24-ben füst szivárgott a lakótérbe a cserépkályhából. A raj a parazsat eltávolította, a füstölgést megszüntette.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. október 13.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez