Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664178
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2013. november 18.
 

XIV. kerület

Konyhai füstölgések

Egy Róna utcai, negyedik emeleti lakásban a tűzhelyen felejtett ételmaradék égett október 12-én, délután. A tűzoltók eltávolították a lábast, a gázt elzárták és kiszellőztettek.
Október 15-én este a Kerepesi út 140-ben meggyulladt a kályhán az étel egy tizedik emeleti konyhában. Megégett a szagelszívó, a konyhaszekrény, a falak kormozódtak, de sérülés nem történt. A rajt 20 óra 28 perckor riasztották a helyszínre.
Október 31-én késő este a Zsivora park 2-ben füstölt az étel a tűzhelyen.

Lehasadt faág

A Thököly út 56-nál lehasadt egy fa ága kb. 5 méter magasságban. Október 13-án hívták a tűzoltókat, akik a vészhelyzetet megszüntették.

Rövidzárlat a BKV-nál

A Thököly út 105-nél álló villanyoszlopon a BKV egyenáramú kapcsolódoboza rövidzárlat miatt kigyulladt, füstölt október 13-án éjjel. A raj a problémát megszüntette, a helyszínt átadta a közlekedési vállalat szakembereinek.

Lakásnyitás, betegmentés

A rendőrség és a mentők kérésére erőszakkal nyitottak fel a Kerepesi úton egy VI. emeleti lakást október 13-án délután. Bent egy elhunyt személyt találtak.
Szintén október 13-án egy Egressy úti, földszinti lakást kellett feltörni, melyben egy sérült személy várta a mentők segítségét.
Egy magatehetetlen ember nem tudta beengedni a lakásába a mentősöket október 17-én éjjel, a Nagy Lajos király úton, ehhez a tűzoltók közreműködésére volt szükség.
Október 26-án egy Gödöllő utcai, első emeleti lakást az ablakrács elfűrészelésével, az üveg betörésével nyitottak fel segítségnyújtás céljából. E napon a Szőnyi úton is hasonló történt egy második emeleti lakásnál.
November 2-án 11 órakor hívták a tűzoltókat egy Róna utcai, V. emeleti lakáshoz, melyben az idős lakó elesve nem bírt ajtót nyitni a mentőknek. A raj a bejárati ajtó kisablakát befeszítve, belülről nyitotta ki az ajtót.

Leomlott tűzfal

Egy Francia úti ház tűzfalának felső része leomlott, a rajt október 14-én este fél 11-kor riasztották. A még laza részeket visszabontották és a helyszínt átadták a zuglói önkormányzat közbiztonsági referensének.

Mentés liftből

Elakadt a lift a Hungária körút 149-ben október 15-én reggel. A tűzoltók áramtalanítás után kiszabadítottak egy utast.

Nem volt CO

Egy Ajtósi Dürer sori, második emeleti cirkófűtéses lakásban két személy rosszul lett és elesett október 22-én, késő este. A mentők szénmonoxid mérgezésre gyanakodtak, de a tűzoltók a gázberendezést átvizsgálva, annak üzemszerű működése közben gázszivárgást nem tapasztaltak. Adatfelvétel után a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Közlekedési mentések

A Kacsóh Pongrác út elején egy személyautó forgalmi jelzőtáblának, majd a szalagkorlátnak ütközött október 16-án. Este fél tízkor hívták a rajt, egy személy zúzódásokat szenvedett. Ezután nem sokkal a Miskolci utca 32-nél Audi A6-os és Peugeot 106-os típusú gépkocsik hajtottak bele a Csatornázási Művek munkagödrébe. A tűzoltók egy civil autómentős közreműködésével emelték ki a kocsikat, személyi sérülés nem történt.
November 2-án délután trolibusz ütközött egy Citroën Jumper személygépkocsival, károsodott egy közlekedési lámpa is. A raj áramtalanított, a kifolyt olajat semlegesítette. A balesetben két könnyű és egy nyolc napon túl gyógyuló sérültet vittek kórházba.

Avartűz

Október 29-én késő délután a Miskolci utca 122-nél az égő, összekupacolt falevelet egy D-sugárral oltották el.

Égő zöldséges

November 3-án 8 óra 22 perckor jött a riasztás a Fogarasi út 165-be, ahol lángolt a 12 négyzetméteres zöldséges bódé. Sérülés nem történt, szándékosságra utaló nyomot nem találtak.

XVI. kerület

Karton „ressen”

Odaégett a tűzhelyre tett kartondoboz egy Rigó utcai, első emeleti lakásban október 12-én kora reggel, amit a tulajdonos eltávolított. A nagy füstre a tűzoltók is megjelentek és géppel kiszellőztettek.

Vonatgázolás

A Rákosi úti vasúti átjáróban október 14-én egy tehervonat elgázolt egy személyt, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rajt 10 óra 21 perckor riasztották.

Közlekedési mentések

Fának ütközött egy személyautó október 20-án este a Bökényföldi és Zsemlékes út kereszteződésénél. Egy, a kocsiba szorult személyt feszítő-vágóval emeltek ki, többszörös lábtöréssel, zúzódással, súlyos állapotban vitték kórházba.
Október 23-án este fennakadt a vasúti síneken egy Opel a Csömöri úti felüljáró alatt. A raj megszüntette a forgalmi akadályt.

Kábelégetés

A Prohászka Ottokár utcánál, az erdős részen összehordott rézkábeleken lévő szigetelést égettek október 23-án éjjel, amit a raj kiérkezése előtt megszüntettek.

Fakár

A Körvasútsor 60. előtt vészesen lógtak egy 20 méteres akácfa letört ágai. A raj XIV/létra, motoros fűrész használatával oldotta meg a vészhelyzetet október 23-án este.

Betegmentés

Október 24-én este egy Gusztáv utcai, első emeleti lakó zavart elmeállapotban bezárkózott lakásába, és az utcai ablakon adott hírt magáról. A tűzoltók létrát állítottak, nehogy kiugorjon az illető, közben a lakásajtót feltörték, és utat adtak a mentőknek, rendőröknek.

Szeméttűz

Október 31-én este a Rózsa utcában egy platós teherautóra pakolt, meggyulladt szemétrakományt oltottak el a tűzoltók.

Segítség a mentőknek

November 2-án Csipkés közi, földszinti lakásában elesett egy idős személy és nem tudta beengedni a mentőket. A raj az utcai ablak rácsát levágva hatolt be és adott utat a segítségnek.

Balesetek

November 3-án délután a Csömöri út 50-nél VW Caddy és Suzuki Wagon személyautók ütköztek. Személyi sérülés nem történt, a forgalmi akadályt okozó Suzukit a tűzoltók távolították el az útból.
A zebrán gázolt el egy 4 éves gyereket az autós november 6-án a Csömöri úton. A vezető nem adta meg az elsőbbséget a mamájával közlekedő gyereknek, aki könnyebben megsérült.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez