Hozzávalók: fél kg marhahús, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 kisebb fej hagyma, 1 kisebb póréhagyma, 1 üveg zöldbab, 20 dkg beáztatott fehér bab, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 csipet tárkony, késhegynyi törött bors. A húst kockákra vágjuk, lisztben megforgatjuk, nagyobb edényben forró olajon jól átsütjük. Hozzákeverjük a karikára vágott hagymákat, rövid ideig pároljuk, majd felöntjük másfél liter kockából készült húslevessel. Beletesszük a tárkonyt, a fehér babot, és lassú tűzön megfőzzük. Amikor a hús is, a bab is puha, beletesszük a zöldbabot levével együtt, és pár percig forraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A zúzott fokhagymát elkeverjük egy csipet sóval, a tejföllel, ebből teszünk tálalás előtt minden tányérba egy evőkanálnyit, és erre merjük rá a forró levest.
Jó étvágyat kívánunk! |