Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28782997
   « Vissza

Horoszkóp (november 22-től december 21-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2013. november 18.
 


Kos (III. 21.- IV. 20.)
Vannak hónapok, amikor meg kell tenni a „nem szeretem” dolgokat. Sokszor a nehézkes, aprólékos, sok időt és energia-befektetést igénylő apróságokat hajlamosak vagyunk tologatni, halasztgatni. Ez a hónap most arról szól, hogy rendet kell tenni az elmaradások között. Nem mindig, sőt meglehetősen ritkán fogjuk látni a tetteink eredményét rövidtávon, mivel ezek az úgynevezett „favágós” megoldandók főként a már nagyvonalakban megoldott és elért célok maradékai. Szükséges azonban ezek rendbetétele is, hiszen enélkül nem léphetünk tovább, nem tudjuk lezárni a már megoldott feladatainkat.
Bika (IV. 21.- V. 20.)
A Nyilas havában Ön hűvösebb, kimértebb, racionálisabb lehet a környezetét illetően. Ez pedig nem feltétlenül Önt zavarja, inkább a barátokat, rokonokat, családtagokat, akik a melegszívűségét, az empatikus képességét értékelik. Ahhoz azonban, hogy haladni tudjon a saját sorsa fonalán, ez a távolságtartás, objektív rátekintés szükséges, mivel most csak magára kell koncentrálnia. Az az igazság, hogy számot szeretne vetni arról, amit eddig elért, látni szeretné, hogy jó úton halad-e, és fel szeretné mérni – ezzel a távolságtartással –, hogy mi és ki képvisel valódi értéket az életében. Magabiztosabb és határozottabb lehet.
Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Új pozícióba, vagy munkahelyre kerülhet és ebből adódóan a Nyilas-hava Önnek a tanulásról, betanulásról szól. Ismeretlen terepen természetesen még eleinte nem érzi túlzottan otthonosan magát. Legyen kitartóbb és sajátítsa el a szükséges dolgokat ahhoz, hogy otthonossá váljon az új feladatkör, amelybe került. Ha most munkahelyet vált, nem tudja eldönteni, hogy ez hosszú távon valóban jó döntés lesz-e. Ez a kétség pedig mardossa a lelkét. Le kell tudnia tenni az előretekintést és fel kell venni a hétköznapi munka feladatainak fonalát, így csak a rövid távú célok megvalósulásával foglalkozva.
Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Új kapcsolat lehetősége látszódik a Nyilas-havában a képletben, azonban ez az új kapcsolat nem feltétlenül okoz Önben felhőtlen boldogságot. Kicsit idegenkedik a gondolattól, hogy túl hamar túl közel engedje magához az illetőt. Nem kell sietnie, az is előfordulhat, hogy ez a kezdődő kapcsolat csak rövidtávra szól, vagy idő kell, mire mindketten képesek megnyílni és közeledni érzelmi téren is egymáshoz. Hagyjon időt magának a beérésre, hagyjon időt magának arra, hogy kétségek nélkül zöld utat adhasson érzelmei kifejezéséhez. Ha kétségek gyötrik, akkor még várnia kell.
Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Ez a hónap egy kicsit jobb lesz! Talán így lehetne összefoglalni az előző hónap nehézségei után a Nyilas-havát az Oroszlánok számára. Több lehetőség, nagyobb harmónia, kevesebb konfliktus, több szórakozási lehetőség mutatkozik meg. Ön pedig ezeket a lehetőségeket képes lesz megragadni. Az anyagiak terén is egy picivel több jut majd pihenésre, aktív hobbira, egy finom vacsorára. Ne tervezzen túlzottan előre, inkább élje meg, amit ad az ég. Legtöbb időt a családja körében fogja tölteni, az is lehet, hogy pár nap szabadságot is kivesz, hogy pihenhessen.
Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Érzi, hogy változtatnia kéne, mégsem képes rá, így viszont egy nagy adag felgyűlt energiával találja szemben magát. Ráadásul lehetőséget kap oktatói, tanítói, betanítói feladatokra, vagyis arra, hogy a tudását átadja. Ezt a státuszt azonban nem igazán kedveli, hiszen lassítja a még tanuló/tanulók tudatlansága a saját megoldandó feladatainak kifutását. Nem igazán szereti ezt az oktatói szerepkört. Itt az idő, hogy nyeljen egyet és megtegye, amit megkíván az élet anélkül, hogy túl sok energiát pazarolna el a „hümmögésre” emiatt.
Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
Rá lesz kényszerítve a racionális gondolkodásra, méghozzá anyagi okok matt. Csak úgy fog némi bevételhez jutni, ha mérlegel és mértéket tart! Spórolnia és takarékoskodnia kell, valamint megfelelő döntéseket hoznia arra vonatkozóan, hogy mire költ és mire nem. Nem könnyű feladat, de ennek az objektív gondolkodásnak az elsajátítása rendkívül fontos tanulási fázis. Nem szégyen segítséget kérnie esetleg azoktól, akik ezt a képességüket jól működtetik. Tanuljon meg gazdálkodni és ezáltal gazdagodni, ez a Nyilas-havának fő üzenete az Ön számára.
Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Még mindig az elmúlt sérelmek foglalkoztatják. Ideje lenne ezeken túllépni, megbocsátani, illetve elbocsátani ezeket a nyomasztó terheket. Túl sok időt és energiát fecsérel arra, hogy hátranézzen, és így könnyen beleütközik figyelmetlenségéből kifolyólag a jelenben zajló eseményeknek. Ideje lenne a fejéből kijönnie és valódinak látnia a világot, mivel túl sok a konstruált, önmaga számára épített kép, ami nem feltétlenül takarja a valóságot. Ráadásul a legtöbb gondolata túlzottan negatív és szélsőséges. Az élet több örömöt és lehetőséget takar, mint Ön azt gondolná, ha ezekre ráébred, akkor mondhatjuk el, hogy valóban objektíven lát.
Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Még mindig a tervezgetés időszaka van, még egy kis türelem, míg a megvalósításhoz jut. Nem mondhatjuk, hogy könnyű hónapnak néz elébe, mert a földi életben sokféle negatív, visszautasító, tehetetlen állapottal, helyzettel találkozik, de ez az időszak most már tényleg nem sokáig tart. Ki kell tudnia tartani. A hite kérdeztetődik meg, vagyis az, hogy egy adott cél érdekében képes-e a kilátástalannak tűnő helyzetben is tudatos és eltökélt maradni. Erősnek kell lennie és leginkább befelé kell fókuszálnia ahhoz, hogy lelki békét találjon.
Bak (XII. 22.- I. 20.)
Sok, sok, sok és mégegyszer sok munka! Leterhelt, túlterhelt, fáradt. Még nem jött el az idő a pihenésre a földi valóságban. Az égi képlet ugyan mutat némi oldódást, sikerélményt a feladatai közepette, de sajnos ezek a sikerélmények csak rövidtávon bizonyulnak elégnek. Össze kell szednie maradék erejét és megoldania a feladatait, bár már látszanak Önön a fáradtság jelei, a karikás szemek, a rugalmatlanság. Az alvás most fontos része kell, hogy legyen az életének, mert ha nem pihen legalább éjszaka eleget, túlzottan hamar felkapja majd a vizet apróságokon, így viszont senki sem kíván közelebb kerülni Önhöz.
Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Sarkalatos pont lehet a párkapcsolat területe. Most azok a pontok zavarják a párjában leginkább, amiket nem beszéltek át, amiket a szőnyeg alá söpörtek. Ezek a problémák általában apróságok, ám a sok apróság összessége jóval nagyobb vitákat generál, mint amekkora a valódi nehézség. Túl kell jutnia ezen a kicsinyességen és mielőtt vitába szállna kedvesével, el kell gondolkodnia, hogy miből fakadnak a gondok, mi az igazi probléma gyökere. Például egy „nem hiszem el, hogy nem tudod lecsukni a tusfürdő tetejét” gond mögött állhat az a tény, hogy igénytelennek, felelőtlennek, kupisnak, nem törődömnek gondoljuk a másikat.

Halak (II. 20.- III. 20.)
Hasonlóan a Nyilasok helyzetéhez, még Önnek is egy kis türelmet kell gyakorolnia, mire a korábban ígért lehetőségek letisztulnak és láthatóvá válnak ahhoz, hogy észrevegye és megragadja őket. Fontos, hogy a reményét ne veszítse el arra vonatkozóan, hogy jobb sora is lehet, mint amilyen most van. Ez a reménység fog majd új látásmódot adni ahhoz, hogyha készen áll, jó döntést hozzon. A hónap jó tanácsa az, hogy ha nem megy, ne erőltesse, csak élje túl. Ez az időszak tökéletes gyakorlási lehetőséget ad arra, hogy megfigyelje önmagát, hogy mennyire csúszik szét a saját magabiztosságával kapcsolatban, ha az élet nem úgy alakul, ahogy an Ön azt eltervezte (megálmodta).
                                                                                                                                           Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez