Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657734
   « Vissza

Mobil rendőrőrs a Tesco-parkolóban

 « Rendőrségi hírek 
2013. december 10.
 

kepfile


    A zuglói és a XVI. kerületi vásárlók által egyaránt kedvelt Fogarasi úti Tesco Áruház parkolójában november közepén átadták azt a mobil rendészeti konténert, melynek kialakításáról még 2012 végén döntött a XIV. kerületi önkormányzat. A konténer felállítását egyrészt az áruház nagy forgalma, és az ebből fakadó magas bűncselekményszám, a környék bűnügyi fertőzöttsége, illetve az autóktól zsúfolt Fogarasi út indokolta. A mobil rendőrőrs egy újszerű kezdeményezésnek számít Budapesten, korábban eddig még csak egy helyen, a VIII. kerület legzűrösebb területén, a Diószeghy Sámuel utcában éltek vele.
     A zuglói létesítményt éppen előző számunk megjelenésének napján, november 14-én délután adták át, és már az első hetek tapasztalata rendkívül kedvező volt. A konténer oldalára nyolc kisebb hatósugarú, a tetejére pedig egy 360 fokos szögben körbeforgatható térfigyelő kamerát helyeztek el, mely nemcsak a parkoló egészét, hanem a környéket is belátja. A kamerák képeit egyrészt a konténerben szolgálatot teljesítő rendőrök és kerületőrök, másrészt a Stefánia úti kapitányságon kialakított térfigyelő-központban szolgálatot teljesítő ügyeletesek is látják, s ha bármi rendelleneset észlelnek, a földrajzi közelség miatt azonnal intézkedni tudnak.
     A létesítménynek köszönhetően nagyobb biztonságban lesznek majd a parkoló járművek, a Tesco-val szemben található bankfiókok, a trollimegállóban várakozó emberek, remélhetőleg eltűnnek majd a parkolóból a kosarakat elkunyeráló hajléktalanok, csökkenni fog a bolti lopások száma, és kevesebben tolják majd hazáig az áruházból ellopott bevásárlókocsikban a vásárolt holmijaikat. Azt is le kell szögeznünk, hogy az új mobil rendőrőrs kimondottan szép lett, melyért elsősorban a kivitelezőket, a zuglói önkormányzatot és a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft-t „terheli felelősség”.
    A látványos kék-fehér festés mellett a konténer tetejét virágokkal ültették be, amely dekoráció tavasszal és nyáron biztos, hogy még esztétikusabbá teszi majd a létesítményt. A mobil rendőrős nyitva tartását is részben az áruházhoz, részben pedig a lakossági igényekhez igazították: ennek megfelelően a konténerben 24 órás rendőri ügyeletet biztosítanak, amely a vásárlók és a környéken élők biztonságérzetén is nagyban javítani fog majd. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez