Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.04. szombat
Ráhel, Csenge
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26426355
   « Vissza

Társasjátékok ünnepe Mátyásföldön

 « Cikkek és hírek 
2013. december 10.
 

kepfile

     Az Erzsébetligeti Színház nagytermében került megrendezésre a Társasjátékok ünnepe a november 30. és december 1-jei hétvégén. A kétnapos rendezvény elsősorban felnőtteknek szólt, egy egész éves rendezvénysorozat, a Társasjátékos Olimpia záró rendezvényeként. A mindent eldöntő játékok a két napon folyamatosan zajlottak a színházterem színpadán, míg a nézőtéren – játszótéren – több mint 100 asztalon családi és felnőtt játékok hihetetlen kavalkádja várta a játékos kedvű látogatókat. A részletekbe a rendezvényt szervező Nebuló Alapítvány részéről Aczél Zoltán, a Társasjátékos klub nevében pedig Hegedűs Csaba segített betekinteni. Mindkét napon 25 játékmester készítette elő a terepet, ahol zömében olyan társasjátékok voltak, amelyeknek az új játékos számára is egyszerűen megtanulhatók a szabályai. A nagy érdeklődés, amely a rendezvényt kísérte, annak is köszönhető, hogy a közönség egy része rendszeres társasjátékozó, akik ezért az élményért közel 300 kilométerről is hajlandóak voltak ideutazni.

kepfile

Hegedűs Csaba, a mátyásföldi Társasjátékos klub vezetője és Aczél Zoltán, a Nebuló Alapítvány képviselője – a kétnapos esemény szervezői

     Az Erzsébetligeti Színház immár második alkalommal adott helyet ennek a rangos eseménynek, tavaly a Harmóniateremben tartották, idén azonban legalább ötször nagyobb a rendezvény, mint az elmúlt esztendőben. A Társasjátékos Olimpia előválogatójában 500-an indultak 9 versenyszámban – tavaly még csak 4 volt –, ide a döntőbe 120-an érkeztek. Minden versenyszámban 4-5 fordulót játszanak, és a legjobbak a legjobbakkal versenyeznek tovább. A versenyzőket társasjátékos klubok indítják. Olimpiai bajnoki címeket társasjátékonként is lehet szerezni, de az Év társasjátékosa díjat az kapja, aki összesített eredmények alapján a legtöbb játékban lett a legjobb. A klubok közül pedig az lesz az Év társasjátékos klubja, akinek a legtöbb játékosa nyer díjat. Ezekért az elismerésekért küzdöttek idáig a játékosok, amelyek legjobbjai mérték össze tudásukat, ügyességüket ezen a két napon a végső győzelmekért. A rendezvény szervezői a Nebuló Alapítvány és a Társasjátékos klub, mely utóbbinak itt, az Erzsébetligeti Színházban van az otthona. Magától értetődő volt tehát, hogy e rendezvénynek is a Színház ad otthont, jövőre pedig még nagyobbat álmodnak a szervezők, szintén erre a helyszínre.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez