Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28758069
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Bak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2013. december 10.
 

A kígyó a saját farkába harap

kepfile


     December 21-én 18 óra 10 perckor a Bak jegyébe lép a Nap, s ezzel kezdetét veszi az asztrológiai év utolsó negyede: a csillagászati tél.
     A Bak a Zodiákus tizedik jegye, mint csillagkép pedig a Tavaszponttól számítva a tizenharmadik az Ekliptika mentén. Mindkét szám, a 10 és a 13 egyaránt új ciklust indít, a kezdet és a vég egybefonódására utal valamilyen formában.
     A múlt évi nagy világvége-várás után persze most senki nem beszél a kezdetről és végről. Holott az előttünk álló időszak konstellációi több lezárást és újrakezdést ígérnek, mint azt a Maya Próféciák valaha is hirdették. Igaz, ezek a világ végét követő évvel már nem foglalkoztak.

     A hónap uralkodója a Szaturnusz, „akinek” már az ókori emberek felfogásában is két arca volt, az egyik az Aranykor jóságos uralkodójáé, a másik a könyörtelen, az apját kasztráló és a saját gyermekeit lenyelő királyé. Más felfogásban az egyik arca a múlt felé fordul, a másik pedig a jövőbe tekint.
     A Szaturnuszi időben különös hangulat rejtőzik: az ideális (aranykori) lét tudattalan emléke ugyanis ellentétben áll a valóság tényeit ismerő tudatossággal. Ilyentájt mindannyian jobban érzékeljük „hol nem kerek a világ”. A Karácsony, ami a legszebb ünnep lehetne, sok ember számára rémálommá vált mostanra. Holott már azzal sokat segíthetnénk a dolgok helyrebillenésén, ha felhagynánk a felesleges, és a mi kultúránkból kilógó ünnepek számontartásával. Mert buzgón ünnepeljük Valentint, Nőnapot, Halloweent, a Kínai újévet és a tízmilliószoros napokat – arra azért kíváncsi lennék, hányan végeznek előtte távol-keleti tértisztítást –, a Karácsony meg minden egyébről szól, csak arról nem, hogy a lelkünk mélyén újra megszületik a Világ Világossága.
   Márpedig a hitre nagy szükség lesz a következő napokban, mert a téli napfordulót viszonylag bonyolult konstellációk kísérik, amelyek a január elsején bekövetkező újholdkor tetőznek. Szerencsére nem tart hosszú ideig a nehéz időszak, az újholdat pedig sokan átalusszák, és a szilveszteri pezsgőnek tulajdonítják a nyomasztó álmokat.
    Az év első újholdja a Bak 11-ik fokán, a Plútó szoros együttműködésével jön létre (a Szaturnusz szigorú tekintetétől kísérve), és nehezítve a Mars és az Uránusz feszítő-korlátozó fényszögeivel. Ismétlem, viszonylag rövid idő alatt lezajlik. Mivel azonban január elsejére esik, amikor nem köt le minket a hétköznapi teendők sokasága, mégiscsak jobban oda fogunk figyelni rá. Lehet olyan érzésünk, mintha – annak ellenére, hogy új év kezdődött – valahol ott ragadtunk volna a régiben. Úgy tűnhet, megállt az idő, és ebben a mozdulatlan állapotban csak a feszültség növekszik.
    Mielőtt még kellemesebbre fordulna az élet, régi személyek és helyzetek bukkannak fel a „semmiből”. Elhanyagolt problémák integetnek (kaján vigyorral), mint a kert végében a csalán, ami titokban két méteresre nőtt, amíg nyaraltunk. A lélek mélyén mindenekelőtt a szülőkkel, családdal kapcsolatos ügyek fortyognak, és kiáltanak mielőbbi tisztázás után.

     Arra mindenesetre jó lesz ez az újholdas évkezdet, hogy komoly elhatározások szülessenek: ez így már nem mehet tovább. A január elsejei fogadalmak ugyan legtöbbször csak néhány hétig maradnak érvényben, a 2014-es esztendő talán kivétel lesz. Az élet megváltoztatására irányuló elhatározások ugyanis nem annyira az akaraterő hiányában futnak zátonyra. A bölcs felismerés és az erős elhatározás általában kevés. Kívülről is szükséges támogatás, amit röviden úgy hívunk: az életkörülmények megváltozása. Egy új partner, munkahely, költözés, nyugdíjazás, gyermek születése sokkal egyszerűbbé teszi a régi dolgok, szokások elfelejtését. A szokások megváltoztatásában most segítségünkre lesznek a csillagok, olyan módon, hogy mintegy kikényszerítik a változást. A január tehát sokunk számára valóban új időszak kezdetét fogja jelenteni, amikor is lehetőség nyílik (néha már évek óta a fiókban heverő) tervek megvalósítására.
     Mire a hónap közepén kezd visszatérni a fény, és a napok már legalább délután hosszabbodnak, tele leszünk kreatív ötletekkel. A Jupiter és a Szaturnusz – a két sorsbolygó – kedvező kapcsolata különösen nagy hasznunkra válhat. Az ambíció és a becsvágy találkozik. A Jupiter lendületet és optimizmust hoz az életünkbe, a Szaturnusz koncentrálja az erőt, és fegyelmezett munkavégzésre ösztönöz.
    Természetesen egyéni képleteink függvényében más-más területeken és eltérő mértékben élvezhetjük a fenti hatást, de valamilyen formában mindegyikünknek lehetősége nyílik arra, hogy olyan célokért dolgozzunk, ami hosszú távon komoly eredményre vezet. Gondos mérlegelést követően merünk kockázatot vállalni, a bátorságnak pedig pozitív hozadéka lesz. A gyarapodás, gazdagodás persze mindenkinek egy kicsit mást jelent, tudom, többnyire az anyagiakat értjük alatta, és bizony ránk is fér ilyen értelmű gyarapodás a közeli jövőben.
     A 2014. év azonban több jót is ígér annál, minthogy valamivel több pénz marad a pénztárcánkban. Csupán egy teendőnk maradt: az óévvel együtt elbúcsúzni mindentől, ami már rég nem működik.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez