Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, tej, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, sütéshez olaj Az élesztőt cukrozott tejben megfuttatjuk. Ha már szépen feljött, összedolgozzuk a langyos liszttel, a tojások sárgájával, a többi cukorral, a vaníliás cukorral és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiadagoljuk. Letakarva még 10-15 percig kelesztjük, ujjal óvatosan benyomjuk a közepüket. Aljukkal lefelé, bő forró olajba tesszük és fedő alatt kis lángon sütjük, majd megfordítva fedő nélkül nagy lángon, amíg szép barnára sül. Szűrőre téve lecsepegtetjük az olajat, vaníliás cukorral meghintve, barackízzel frissen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! |