Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28779810
   « Vissza

Horoszkóp (február 22-től március 21-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2014. február 17.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)
Uralkodó bolygója a Mars február végén látszólag megáll az égen, majd (kb. 2 hónapig tartó) hátráló mozgásba kezd. Ezt felfoghatja úgy, hogy semmilyen téren nem tud előrelépni, de kihasználhatja az időszakot olyan módon is, hogy visszatér néhány félbehagyott, vagy sikertelenül végződött teendőjéhez. Az egészsége szempontjából ez a konstelláció veszélyes lehet: könnyebben megbetegedhet, tehát vigyázzon jobban, ha a környezetében fertőző beteg fordul elő. Fontos ügyekben ne hozzon döntést, várjon vele legalább Húsvétig.
Bika (IV. 21.- V. 20.)
A Vénusz végre eltávolodik a Plútótól, így Ön lelkileg kissé megkönnyebbül február végétől. A múltbeli kapcsolatok és (felesleges) ragaszkodások már kevésbé foglalkoztatják. Helyette praktikus, és sok haszonnal kecsegtető feladatokat keres. Többet törődik az anyagi helyzetével, a vagyontárgyaival, tervezni kezdi ezek javítását, felújítását, esetleg cseréjét. A saját fizikai állapota, egészsége, szépsége ugyancsak előtérbe kerül. Helyesen teszi, ha márciusban valamilyen diétába kezd –esetleg, ha az általános egészségi állapota engedi – néhány nap böjtöt tart.
Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Február végére kissé lelassul a gondolkodása, ami bizonyos helyzetekben kifejezetten előnyére válik. Akárcsak az, ha vitás ügyekben a másik fél álláspontját is mérlegeli. Másfelől lehetősége nyílik arra, hogy újra átgondoljon bizonyos dolgokat, visszatekintsen az elmúlt hónapokra, esetleg újból megbeszéljen, megvitasson egyes kérdéseket. Márciustól egyre inkább a jövő felé fordul a figyelme, de továbbra is előfordulhat, hogy régebben már felmerült lehetőségekbe botlik ismét. Gondoljon arra, hogy ez talán nem véletlen!
Rák (VI. 22.- VII. 22.)
A Rák, mint vizes jegy általában kedveli a Halak időszakot. Az idén azonban nehezen, sok idegeskedéssel indul a hónap. Márciustól már kedvezőbb konstellációk segítik, de Ön is segíthet saját magának. A legtesthezállóbb „gyógymód” a víz mindenféle formája: gyógyfürdő, böjtkúra, kirándulás a Naplás-tóhoz, amihez kedvet érez, és ami lehetséges. Ha van valamilyen nagyon komoly, nagyszabású terve, megteheti az első, óvatos lépéseket a megvalósulás felé, de egyelőre ne beszéljen róla senkivel!
Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Helyesen tenné, ha az idén már február végén elkezdené a tavaszi nagytakarítást. Bármilyen hihetetlenül hangzik ugyanis, egy alapos ablakpucolás hatékonyan segíti a tisztánlátást más ügyekben is. Másfelől pedig legalább ennyire fontos az őszinteség. Bármilyen ügyben tárgyal, ne titkolózzon, ne „ködösítsen”. Vigyázzon továbbá a nyirkos, nedves helyekkel, könnyen összeszedhet megfázást, fertőző betegséget! Erősítse az immunrendszerét, és szerezzen be idejében bíbor kasvirágot, kamillateát, grapefruit cseppet.
Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Ebben a hónapban kénytelen lesz egy régóta halogatott döntést meghozni. Ne várjon vele tovább, jobb időre, mert a jó időpont tavaly ősszel volt. Márciustól, amikor uralkodó bolygója, a Merkúr végre előrefelé mozog, sokkal könnyebbé válik minden. A szabadban végzett munka, kirándulás, testmozgás kifejezetten jót tehet Önnek. Sokkal optimistább lesz, mint általában. Ezért, ha megkeresik (netán újra megkeresik) valamilyen ajánlattal, bátran mondjon igent, kivéve ha hitelfelvételre bíztatnák…
Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
Változatos, fordulatos hónap következik. Ha valamire már régóta várt vagy készült, az hirtelen elérhető közelségbe kerül. A nehezen döntő Mérleget azonban kifejezetten sokkolhatja az a tény, hogy most gyorsan lépni kell. Szerencsére annyi ideje biztosan lesz, hogy megbeszélje a dolgot egy-két közeli hozzátartozójával. Ezen kívül legyen tárgyilagos, diplomatikus, barátságos. Fontos megbeszéléshez ajánlott továbbá új ruha, frissen készített frizura és egyéb külsőségek.
Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Ügyesen és hatékonyan dolgozik, jól megbirkózik a kihívásokkal. Most minden lehetőség megadatik, hogy előbbre jusson. Bármilyen területen kell rendet tennie, sikerre számíthat. A megoldás azonban esetleg egész más lesz, mint amit elképzelt. Legyen nyitott arra az eshetőségre, hogy az „égieknek” esetleg jobb ötletük van, mint ami az embernek eszébe juthat. A legképtelenebb vállalkozásba is bátran belefoghat, ne hallgasson az örök pesszimistákra és óvatoskodókra.
Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Nem esküdött össze Ön ellen a Kozmosz, csak most másoknak kedveznek a csillagállások. Ebben a helyzetben a legokosabb csendben dolgozni, és élni a hétköznapi életet. Ha nagy horderejű változásra nem is számíthat, az mindenképpen pozitívum, hogy a családja, baráti köre Ön mellett áll. Ez a tény segít, amikor a tágabb környezetben viszont kedvezőtlen változások várhatók (például a munkahelyi körülményekben, vagy az Önt érintő jogszabályok terén).
Bak (XII. 22.- I. 20.)
A Bak szülött a fontolva haladás mestere, ebben a hónapban azonban hirtelen kell elhatározásra jutnia. Mégpedig olyan ügyben, ahol az átlagnál nagyobb kockázatot jelent a döntés. Bevált módszer – bár a Bak racionális észjárásáról távol áll – aludni rá egyet. Azaz mérlegre tenni a nem logikus érveket, megérzéseket is. Legyen optimista, ne aggódjon a következmények miatt. Ha rövid távon lesznek is nehézségek, végül egyértelmű lesz, hogy helyesen döntött.
Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Ha Ön nagyra törő tervekkel s nagy lendülettel vágott neki személyes évének (ami a közelmúltban, a születésnapján vette kezdetét), most azt tapasztalja, hogy az első lépés a rendcsinálás, nagytakarítás. Meg kell szabadulni a múlt árnyaitól, helyet csinálni az újnak. A hétköznapi életben előbb valószínűleg le kell mondania valamiről, hogy megnyíljon a lehetőség a továbblépésre. Valamit elengedni, és bátran fejet ugrani a bizonytalanba - ehhez viszont nagyfokú derűlátásra és feltétlen hitre lesz szüksége!
Halak (II. 20.- III. 20.)
Valami nagyon komoly és lényeges dolgot kell megoldania ebben a hónapban, amihez szüksége lesz a józan eszére és az intuícióira egyaránt. Valamint nagyfokú bátorságra és kezdeményezőkészségre, ami ugyebár az árral úszó Halakra kevéssé jellemző. Valójában a legnagyobb kihívás eltalálni a megfelelő időpontot. Ezen a téren viszont leginkább a megérzéseire támaszkodhat - gyakran a környezete türelmetlensége ellenére. Ha bármilyen váratlan esemény vagy lehetőség adódik, próbálja felmérni (intuitív úton) annak hosszú távú hatásait.
                                                                                                                                        Tóth Éva Ágota
                                                                                                                                       (+36 20 489 92 97)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez